SEAT347_SEAT_APK_onderhoud_bandenwissel_keyvisual

Met bandenwissel

SEAT banden

Veilig rijden. Zuinig rijden.

Snel en eenvoudig je banden wisselen

De rijprestaties en veiligheid van je SEAT zijn voor een groot deel afhankelijk van de kwaliteit van de banden. Elke SEAT vereist een type band die het beste past bij de auto én de tijd van het jaar. 

Bandenwissel SEAT

Goede banden zijn essentieel

Banden kunnen makkelijk uitgedroogd raken en dit vergroot de kans op een klapband. Wanneer je banden weinig profiel meer hebben slipt de auto sneller en dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Het is ook belangrijk om de bandenspanning goed in de gaten te houden. Wanneer dit te laag is verbruik je meer brandstof en rijd je dus minder zuinig. Dit is nadelig voor zowel je portemonnee en het milieu. Wij helpen je graag met het controleren van je SEAT banden, indien nodig repareren of vervangen we de banden direct.

April tot oktober

Zomerbanden

Als het kwik boven de 7 graden stijgt, is het tijd voor zomerbanden. Deze banden zijn speciaal gemaakt om hoge temperaturen en natte weersomstandigheden te doorstaan. Als je in warme maanden op zomerbanden rijdt, verkort je je remweg, vergroot je de controle over het stuur en vermindert het slipgevaar bij nat weer.

November tot maart

Winterbanden

Sneeuw, regen en ijzel - je banden hebben nogal wat te verduren in de winter. Door het speciale profiel en de flexibele rubbersamenstelling houden winterbanden zich zelfs in de meest barre weersomstandigheden goed staande. Hoewel winterbanden in Nederland niet verplicht zijn, raden wij ze wel aan. Ze verbeteren de grip op de weg en houden de remweg zo kort mogelijk.

Het hele jaar

All Season-banden

Echt extreme weeromstandigheden kennen we in Nederland nauwelijks. Daarom zijn All Season-banden in ons land ook een goede optie. Deze banden zijn door hun innovatieve profiel heel geschikt om het hele jaar door te gebruiken en leveren goede prestaties op zowel droge, natte als besneeuwde wegen.

Wielenwissel

Waar laat je de zomer- of winterbandenset wanneer je deze niet gebruikt? Ons ‘bandenhotel’ biedt uitkomst. Daar kunnen de vier zomer- of winterbanden (eventueel met velgen) na een professionele wissel worden opgeslagen. Voor € 119 krijg je één keer een setwissel en opslag per seizoen, bijvoorbeeld van november tot april. Dat is dus gemak én extra (opslag)ruimte voor een aantrekkelijke prijs.

Bandenwissel

Onze prijzen

 

Bandenwissel werkzaamhedenPrijs*
Band vervangen€ 25
Zomer/winterbandenwissel: Complete set zonder opslag€ 59
Zomer/winterbandenwissel: Complete set met opslag€ 119
Zomer/winterbandenwissel: 4 losse banden zonder opslag€ 119
Zomer/winterbandenwissel: 4 losse banden met opslag€ 179

* Prijzen: inclusief btw. Exclusief materiaal, balanceren en BEM.

Bandenwissel SEAT

Bandentips

  • De juiste druk vind je in de handleiding of aan de binnenkant van de tankklep. Tel daar bij winterbanden 0,2 bar bij op. Zorg dat je de spanning meet bij een koude band.
  • Controleer de profieldiepte regelmatig. 1,6 mm is het wettelijk minimum.
  • Wij raden aan je vóór- en/of achterbanden tegelijkertijd te vervangen. Met ongelijke banden heb je minder grip.
  • Controleer je banden en reserveband regelmatig op beschadigingen.

Bandenwissel bij De Waal

Plan online een afspraak of neem contact op met een van onze vestigingen.