Bandenwissel

Met bandenhotel

Volkswagen banden

Veilig rijden. Zuinig rijden.

Snel en eenvoudig uw banden wisselen

Uw banden wisselen? Dat doet de Volkswagen monteur graag voor u. De monteur verwisselt een complete bandenset of enkel de velgen.

Bandenwissel Volkswagen

Soorten bandenwissels

Er zijn verschillende soorten bandenwissels. Heeft u losse banden? Dan worden de huidige banden van de velg gehaald en de nieuwe erop gemonteerd. Daarna worden de wielen weer op de auto gezet en gebalanceerd. Bij het verwisselen van de hele velg is dit niet nodig, en worden alleen de velgen met elkaar verwisseld.

Wielenwissel

Waar laat u de zomer- of winterbandenset wanneer u deze niet gebruikt? Ons ‘bandenhotel’ biedt uitkomst. Daar kunnen de vier zomer- of winterbanden (eventueel met velgen) na een professionele wissel worden opgeslagen. Voor € 109 krijgt u één keer een setwissel en opslag per seizoen, bijvoorbeeld van november tot april. Dat is dus gemak én extra (opslag)ruimte voor een aantrekkelijke prijs.

Bandenwissel Volkswagen

April tot oktober

Zomerbanden

Als het kwik boven de 7 graden stijgt, is het tijd voor zomerbanden. Deze banden zijn speciaal gemaakt om hoge temperaturen en natte weersomstandigheden te doorstaan. Als u in warme maanden op zomerbanden rijdt, verkort u uw remweg, vergroot u de controle over het stuur en vermindert het slipgevaar bij nat weer.

November tot maart

Winterbanden

Sneeuw, regen en ijzel - uw banden hebben nogal wat te verduren in de winter. Door het speciale profiel en de flexibele rubbersamenstelling houden winterbanden zich zelfs in de meest barre weersomstandigheden goed staande. Hoewel winterbanden in Nederland niet verplicht zijn, raden wij ze wel aan. Ze verbeteren de grip op de weg en houden de remweg zo kort mogelijk.

Het hele jaar

All Season-banden

Echt extreme weeromstandigheden kennen we in Nederland nauwelijks. Daarom zijn All Season-banden in ons land ook een goede optie. Deze banden zijn door hun innovatieve profiel heel geschikt om het hele jaar door te gebruiken en leveren goede prestaties op zowel droge, natte als besneeuwde wegen.

Onze prijzen

 

Bandenwissel werkzaamhedenPrijs*
Band vervangen€ 25
Zomer/winterbandenwissel: Complete set zonder opslag€ 49
Zomer/winterbandenwissel: Complete set met opslag€ 109
Zomer/winterbandenwissel: 4 losse banden zonder opslag€ 109
Zomer/winterbandenwissel: 4 losse banden met opslag€ 159

* Prijzen: inclusief btw. Exclusief materiaal, balanceren en BEM.

Bandenwissel Volkswagen

Bandentips

  • De juiste druk vindt u in de handleiding of aan de binnenkant van de tankklep. Tel daar bij winterbanden 0,2 bar bij op. Zorg dat u de spanning meet bij een koude band.
  • Controleer de profieldiepte regelmatig. 1,6 mm is het wettelijk minimum.
  • Wij raden aan uw vóór- en/of achterbanden tegelijkertijd te vervangen. Met ongelijke banden heeft u minder grip.
  • Controleer uw banden en reserveband regelmatig op beschadigingen.

Bandenwissel bij De Waal

Plan online een afspraak of neem contact op met een van onze vestigingen. 

Bandenwissel Volkswagen