audia6avantetron-header

Een blik in de toekomst

Audi A6 Avant e-tron concept

Toekomstgericht en van topklasse

Elektrisch aangedreven Audi A6 Avant

De bekende Audi A6 Avant krijgt een elektrische variant: de Audi A6 Avant e-tron. De A6 e-tron is tot op heden nog een conceptversie, maar het is alvast een vooruitblik naar de productieversie van de elektrische A6 Avant. De Audi A6 Avant e-tron wordt geproduceerd op het elektrisch aangedreven en geavanceerde PPE-platform waarmee een actieradius van maar liefst 700 kilometer mogelijk is. 

Exclusief en sportief design van een Avant

De Avant-versie van de A6 e-tron is in alles een echte Avant. De lange wielbasis, korte overhang en vlakke cabine op grote wielen, gecombineerd met het dynamische coupédak en de expressieve doch gespierde quattro-vormen geven de auto een krachtige uitstraling. Audi laat met de A6 e-tron zien dat aerodynamica niet alleen een klassiek kenmerk is van Audi. Het is ook een belangrijk aspect in het design. Dit draagt bij aan de functionaliteit van de elektrische auto, gezien het een doorslaggevende factor is voor de grote actieradius.

e-tron grille met Digital Matrix LED

De progressieve uitstraling komt volledig terug in de voor- en achterzijde van de auto. Aan de voorzijde van het concept is de extreem slanke vormgeving van de koplampen te vinden. Aan de achterkant bevindt zich een opvallende lichtstrook die in de achterruit is geïntegreerd. Digitale OLED-elementen worden toegepast die kunnen fungeren als een display. Hiermee kan een groot aantal variaties aan afzonderlijk aanpasbare digitale lichtsignalen en lichtscènes worden weergeven. 

Interieur van de Audi A6 Avant e-tron

Over het interieur van de elektrische A6 Avant valt nog weinig te melden. De eerste beelden van het interieur en bijbehorende slimme technologieën zullen waarschijnlijk pas gedeeld worden tijdens de officiële première van de Audi A6 Avant e-tron. Wat we al weten is de in de flanken van de concept car zich drie compacte LED-projectoren bevinden. Deze projectoren zorgen voor een belangrijke veiligheidsfunctie. Als bijvoorbeeld een inzittende een deur opent terwijl een fietser van achteren nadert, worden er waarschuwingssignalen op de grond geprojecteerd. 

PPE Platform

Het nieuwe Premium Platform Electric (PPE-platform) dat samen met Porsche is ontwikkeld, stelt Audi in staat om nieuwe maatstaven te geven op het gebied van prestaties, actieradius en opladen. Zoals de naam al aangeeft, is dit platform speciaal ontwikkeld voor elektrische aandrijving. Door de flexibele opzet waarbij onder meer de wielbasis en de batterijcapaciteit variabel zijn, is het platform geschikt voor een brede range aan modellen: van SUV en CUV tot Sportback en Avant. 

Maximale prestaties uit accupakket

Het PPE-platform stel de Audi A6 Avant e-tron ook in staat om de maximale prestaties uit de auto te halen. De basismodellen hebben achterwielaandrijving en zijn er op gericht om optimale efficiency en maximale actieradius te behalen. De overige modellen, waaronder de conceptversie, kennen electric quattro vierwielaandrijving. Het systeemvermogen bedraagt 350 kW en maximale koppel 800 Nm. Het PPE-platform kent een 800 volt laadtechnologie. Opladen is met mogelijk met 270 kW. Zo is uw Audi A6 Avant e-tron bij een snellaadpunt binnen 10 minuten opgeladen voor 300 kilometer actieradius.

Audi Q4 e-tron

Liever een elektrische SUV?

Audi zet vol in op elektrificatie en naast de nieuwe Audi A6 Avant e-tron concept kent Audi een groot aanbod aan elektrische SUV's. Ontdek de sportieve en ruime Audi Q4 e-tron Sportback. Een van de populairste modellen in de Audi-gamma. Herken het vertrouwde designtaal van Audi en stap in een gloednieuw tijdperk.

Audi acties

Bekijk de lopende acties.

Audi Excellente Deals - afbeelding
Audi Excellente Deals

Private lease de Audi A1 vanaf € 427 p/m, kosteloze upgrade naar S tronic op de Q2 en tot € 15.500 voordeel op S edition Competition modellen. Bekijk de deals.

Audi A4 en A5 - afbeelding
Excellente Audi A4 en A5

Audi De Waal is voor de derde keer op rij Audi Excellente Dealer. Om dat te vieren zijn de Audi A4 en A5 tijdelijk verkrijgbaar met voordeel tot ruim € 16.400.

Audi nieuws

Altijd op de hoogte van het laatste Audi nieuws.

q6e-tron-sq6e-tron
11 april 2024
Audi Q6 e-tron: Voorsprong door techniek is nu te bestellen

De nieuwe Audi Q6 e-tron-modellen met het 100 kWh accupakket en quattro vierwielaandrijving zijn met ingang van vandaag te bestellen bij De Waal Autogroep.

audis3limousine2
9 april 2024
De vernieuwde Audi S3: de ‘hot hatch’ en ‘hot notch’ volgens Audi

Dankzij een groot aantal upgrades is de Audi S3 nu beter dan ooit.

a3allstreet-a3sportback
4 april 2024
Vernieuwde Audi A3 Sportback, Limousine en allstreet nu te configureren en te bestellen

De nieuwe Audi A3 Sportback, Limousine en allstreet zijn nu naar eigen wens en smaak samen te stellen. Ook zijn alle modellen met ingang van vandaag te bestellen bij De Waal Autogroep.

a241258-large
2 april 2024
Het Premium Platform Electric van Audi: Voorsprong door Techniek op zijn best

De  Audi Q6 e-tron het eerste model van Audi op het Premium Platform Electric (PPE), dat in samenwerking met Porsche is ontwikkeld.