Kiest u voor een nieuwe of tweedehands auto?

14 juni 2019

Uw huidige auto is toe aan vervanging; de kilometerstand loopt op, de leeftijd wordt steeds hoger of u bent gewoon toe aan iets fris. Tijd om te beginnen aan de zoektocht naar een nieuwe bolide! Maar wordt het een nieuwe of een tweedehands auto? Lees in dit artikel meer over de beste keuze voor u.

Natuurlijk wilt u de juiste keuze maken. De aanschafprijs van een nieuwe auto ligt hoger dan bij een occasion, maar het risico op reparaties en onverwachte kosten is bij een tweedehands auto groter. Hoe maakt u de juiste keuze?

Een nieuwe auto kopen

De aanschaf van een nieuwe auto betekent vaak dat u de auto volledig naar uw wensen kunt samenstellen en tegenwoordig heeft bijna ieder nieuw model wel een interessante actie of scherpe inruilpremies wanneer u uw huidige auto wilt verkopen.

De aanschafprijs van een nieuwe auto ligt een stuk hoger dan wanneer u een tweedehands auto kopen wilt. Daar tegenover staat dat u een auto kiest die voorzien is van de nieuwste veiligheidstechnieken, standaard fabrieksgarantie heeft en vaak schoner is, minder uitstoot, dan een oudere tweedehands auto.

Het is een feit dat nieuwe auto’s meer afschrijven dan een auto die u tweedehands koopt. In de eerste jaren van een auto daalt de waarde het hardst. Aan de andere kant heeft u met een nieuwe auto minder risico op dure reparaties, als deze er wel zijn valt het vaak binnen de fabrieksgarantie en de onderhoudskosten van een nieuwe auto zijn over het algemeen lager.

Bekijk voorraad nieuw

Een tweedehands auto kopen

Er zijn tal van mensen en autobedrijven die hun auto verkopen op het internet. Er is dan ook ontzettend veel keuze op bijvoorbeeld dealerwebsites en Marktplaats wanneer u op zoek bent naar een occasion.

Hoewel het risico van hoge reparatiekosten groter is, ligt de aanschafprijs lager bij een tweedehands. Voor evenveel geld rijdt u in een ‘hogere’ klasse rond en u heeft bij een occasion bijna nooit te maken met een levertijd. Doorgaans is er bij een tweedehands auto meer risico op mankementen maar de verzekeringskosten zijn ondanks dat wel lager.

Bekijk occasion voorraad

Een ander alternatief

Leasen is een andere manier van auto rijden, waarbij u niet in één keer veel geld hoeft uit te geven. Voor een vast bedrag per maand rijdt u in een volledig nieuwe of jong gebruikte auto. Hierbij heeft u niet te maken met onverwachte kosten want naast het vaste leasebedrag per maand, betaalt u alleen de brandstof zelf.

Private lease voorraad

 

Laat u adviseren

Bent u er nog niet helemaal over uit wat voor u de beste oplossing is? We adviseren u graag over de beste mobiliteitsoplossing voor u. Geheel vrijblijvend.

Laat u informeren
Terug naar nieuwsoverzicht