Audi A3 Sportback g-tron met 14% bijtelling vanaf morgen bij de dealer

27 februari 2014 Audi A3 Sportback g-tron

Morgen staat de Audi A3 Sportback g-tron bij Audi De Waal. De aanduiding g-tron geeft aan dat de Audi A3 geschikt is voor rijden op CNG. Om de CO2-footprint van de Audi A3 Sportback met 72% te reduceren, is Audi een samenwerking aangegaan met CNG Net. CNG Net garandeert dat elke A3 g-tron in 2014 op Groengas rijdt, ongeacht bij welk tankstation er wordt getankt. Op Groengas stoot de A3 Sportback g-tron 72% minder CO2 uit dan op ‘grijs’ aardgas. De Audi A3 Sportback g-tron is leverbaar vanaf € 28.900. Zakelijke rijders profiteren van 14% bijtelling. Dat betekent: vanaf € 142 netto bijtelling per maand.

De Audi A3 Sportback g-tron heeft standaard een S tronic automatische versnellingsbak die is gekoppeld is aan een efficiënte 1.4 TFSI-motor (81 kW/110 pk, 200 Nm). Deze motor is volledig aangepast aan het gebruik van Compressed Natural Gas (CNG): aardgas of Groengas. Het grote voordeel van Groengas is dat het hernieuwbaar is: het wordt geproduceerd door bijvoorbeeld gft-afval, snoeiafval, koeienmest of slib te vergisten. Groengas is daarmee een duurzaam alternatief voor fossiele brandstoffen. Via de samenwerking met CNG Net verkrijgt Audi Groengas-certificaten. Deze waarborgen dat alle Audi A3 Sportback g-tron rijders in 2014 Groengas tanken, ongeacht de keuze van het tankstation. CNG Net exploiteert en ontwikkelt een landelijk dekkend netwerk van CNG-tankstations. Op dit moment zijn er 125 CNG-tankstations in Nederland. In omringende landen is er ook sprake van landelijke dekking.

14% bijtelling en andere voordelen
De Audi A3 Sportback g-tron koppelt aansprekende prestaties (0-100 km/h in 10,8 seconden, topsnelheid 197 km/h aan een gemiddeld CNG-verbruik van 3,6 kg/100 km (op basis van de Nederlandse L-gaskwaliteit). De daarmee corresponderende gemiddelde CO2-uitstoot van 88 gram/km betekent, ongeacht de gebruikte brandstof, een indeling in de 14%-categorie van de fiscale bijtelling bij zakelijke inzet. Tevens kunnen klanten in aanmerking komen voor landelijke en regionale subsidies.
Bij rijden op Groengas is de daadwerkelijke CO2-uitstoot (well-to-wheel) circa 72% lager dan bij het gebruik van aardgas. De uitstoot van fijnstof en stikstof is vergeleken met Euro6 dieselmodellen 90% lager en bovendien is de CNG-motor van Audi opmerkelijk stil. CNG is ook nog eens voordelig: bij de huidige prijs bedragen de brandstofkosten zo’n € 4 per 100 km. Ten slotte: Het tarief voor de motorrijtuigenbelasting voor CNG-auto’s is ook nog eens aanzienlijk lager dan dat van vergelijkbare dieselmodellen.

Maximale bewegingsvrijheid
CNG is eenvoudig te tanken: bij de A3 Sportback g-tron bevindt de vulopening zich achter de reguliere tankklep. Naast twee lichtgewicht aardgastanks met een totale inhoud van 14 kg beschikt de auto ook over een volwaardige benzinetank. De A3 Sportback g-tron kan worden voorzien van bijna alle opties én is geschikt voor aanhangers/caravans: het maximum trekgewicht bedraagt 1.300 kg.

Terug naar nieuwsoverzicht