Audi TT wereldprimeur in Genève

6 maart 2014 Audi TT - Geneve

Audi brengt een wereldprimeur op de komende autotentoonstelling van Genève: de Audi TT en TTS. De derde generatie van deze moderne klassieker is fascinerender dan ooit met een dynamisch design en dynamische rijkwaliteiten. Het aantrekkelijke uiterlijk van de coupé verbergt innovatieve techniek. Niet alleen zijn aandrijving, maar bijvoorbeeld ook het volledig digitale instrumentenpaneel onderstreept bij de nieuwe Audi TT het motto ´Vorsprung durch Technik´.

Toen Audi in 1998 de eerste generatie van de TT introduceerde, was het design van dit model ronduit revolutionair te noemen. De oer-TT wordt inmiddels gezien als een stijlicoon. De nieuwe Audi TT is nog altijd zeer herkenbaar. Diverse uiterlijke wijzigingen maken zijn ‘road presence’ indrukwekkender dan ooit. Bij de nieuwe TT hebben de designers teruggegrepen op stijlelementen van toen, maar dan gezien door de ogen van nu. Met zijn nieuwe neus met de bredere single frame grille en de strakkere daklijn, de bijna horizontale belijning op de flanken en de schuin aflopende achterkant toont hij met z´n lengte van 4.18 meter zelfs stilstaand al gedrongen en sportief.

Innovatieve Audi Matrix LED-verlichting
Het dynamische design wordt verder versterkt door vlakkere koplampen. De TT heeft standaard Xenon plus-lampen; optioneel is ook de nieuwe Audi Matrix LED-verlichting leverbaar, die onlangs zijn debuut maakte op de vernieuwde Audi A8. Bij deze technologie zijn de LED-koplampen opgedeeld in twaalf kleine diodes die samenwerken met lenzen of reflectoren. Een aansturingsunit zorgt ervoor dat de diodes afhankelijk van de (rij)omstandigheden worden geactiveerd, gedimd of juist uitgeschakeld. Ook de bochtenverlichting van het Audi Matrix LED-systeem van de nieuwe TT is innovatief. Dankzij informatie van het navigatiesysteem komt deze verlichting al in actie voordat de bestuurder het stuur in de juiste richting draait. Zo zorgt de Audi Matrix LED-technologie in elke situatie voor optimale verlichting zonder tegenliggers te verblinden. Bij het systeem behoren ook ‘dynamische richtingaanwijzers’. Nadat de bestuurder richting heeft aangeven, lichten de LED-diodes in de richtingaanwijzers beurtelings op. Dit gebeurt van binnen naar buiten in de richting die de TT op gaat.

De nieuwe Audi TT en TTS worden najaar van 2014 op de markt verwacht; Audi Nederland maakt de prijzen op een later tijdstip bekend. 

Wilt u op de hoogte blijven van de Audi TT? Klik op “Houd mij op de hoogte” en laat uw gegevens achter. Wij informeren u graag!

Houd mij op de hoogte
Terug naar nieuwsoverzicht