FlipnKlaar deelauto maakt bedrijventerreinen Tiel bereikbaar

23 maart 2017

Stichting Dirk III initieert ritdelen, autodelen en fietsdelen om bedrijventerreinen beter en duurzaam bereikbaar te maken onder de naam FlipnKlaar.

Jan de Kock en Baukelien Franken van Stichting Dirk III brengen allerlei partijen bij elkaar om het voor elkaar te krijgen dat reizigers naar de bedrijvenparken anders gaan nadenken over hun vervoer. De Kock: “Het is te gek voor woorden dat iedereen alleen in zijn eigen auto in de file zit op weg naar het werk.” Dat kan toch slimmer. “In opdracht van Provincie Gelderland, zijn we op weg naar een efficiëntere manier van verplaatsen, voordeliger en duurzamer.”

Sinds vrijdag 10 maart staan er vier deelauto’s van Free to go (een concept van Euromobil) en van MyWheels klaar voorbij restaurant Buitensporig bij het station in Tiel. Ries van Bekkum van Fietspoint heeft speciaal een aantal e-bikes onder het label FlipnKlaar beschikbaar gesteld.

Op Medel blijkt vanwege de bezuiniging op de pendelbus, een serieus bereikbaarheidsprobleem te zijn met name voor jongeren zonder auto. Daarom starten we daar en verbinden gewoon praktisch wat er al is. Pas later gaan we met geavanceerde apps aan de slag, aldus De Kock.

“We gaan bedrijven op Medel voorzien van een overzicht ‘wie met wie’ mee zou kunnen rijden. Ithodaalderop beet het spits af door als eerste een geanonimiseerd overzicht aan te leveren van waar hun medewerkers allemaal vandaan komen. Zo zou het kunnen dat Pietje van IthoDaalderop uit Ophemert in de toekomst drie keer in de week meerijdt met Marietje afkomstig uit Varik van Vonk. Uiteraard moeten ze natuurlijk wel dezelfde werktijden hebben maar ook dat wordt geïnventariseerd.”

Terug naar nieuwsoverzicht