Wintertips: Goed voorbereid op wintersport

10 februari 2017

Wij vinden het belangrijk dat u veilig de weg opgaat. Of u nu onderweg bent naar uw wintersportbestemming of de Nederlandse winter steekt op. Met de onderstaande wintertips krijgt u meer grip op de weg.

Wintertips: 1. Denk aan de banden

Winterbanden zijn verplicht in veel wintersportlanden. Laat ze vooraf goed checken: ze moeten minimaal 4 millimeter aan profiel hebben en beschadigingen kunnen de werking beïnvloeden. Denk ook aan de juiste bandenspanning.

Bij temperaturen onder 7 graden Celsius wordt het rubber van de zomerband hard. Het gevolg: minder grip. Dat heeft weer invloed op remprestaties en dus op de veiligheid. De speciale rubbercompound en het profiel van winterbanden zijn speciaal aangepast voor gebruik bij lage temperaturen.

Wilt u meer informatie ontvangen over winterbanden? Neem dan via onderstaande button contact met ons op.

Contact opnemen

Wintertips:  2. Oefen met sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen zijn essentieel. Op het moment dat u ze moet omleggen is dat soms best wel een geklungel. Een paar generale repetities thuis voorkomen dat. Controleer eveneens vooraf of de sneeuwkettingen nog in goede staat zijn.

De Audi sneeuwkettingen in diamantpatroon zijn gemaakt van 12 mm dik mangaan gelegeerd staal. Dit zorgt voor een betere grip op sneeuw en ijs. De sneeuwkettingen zijn eenvoudig aan te passen voor de perfecte pasvorm, zelfs op gebruikte of versleten banden. Het omkeerbaar ontwerp verdubbelt de levensduur. De kettingen zijn getest volgens TÜV, GS, CUNA en ÖNORM normen en zijn ook gecertificeerd voor gebruik in Oostenrijk en Zwitserland.

Wilt u graag meer weten over sneeuwkettingen? Neem gerust contact met ons op.

Wintertips: 3. Met de juiste uitrusting op pad

Kijk op de website van de ANWB welke uitrusting er zeker aan boord moet zijn in de landen die u doorkruist. Vaak zijn dat een volledige EHBO-doos, veiligheidsvestjes, een gevarendriehoek en een brandblusser.

Wintertips: 4. Geef vorst geen kans

Behandel portierrubbers met vaseline of siliconenspray. Een antivriesdeken of milieuvriendelijke spray houdt of maakt autoruiten ijsvrij. Gebruik uw (elektrische) handrem niet bij strenge vorst maar zet de auto in de versnelling of parkeerstand.

Wintertips: 5. Met een schone auto op vakantie

Met de Audi Refresh Service wordt uw auto voor € 129,- gewassen, gepoetst en in de was gezet. Het interieur wordt uitgezogen, de bekleding ontdaan van vlekken en het dashboard gereinigd. Zo gaat u weer fris de weg op.

Lees hier meer over de Audi Refresh Service en maak vervolgens een afspraak.

Audi Refresh Service

Wintertips: 6. Voorbereid instappen met de Audi Wintercheck

Om er zeker van te zijn dat uw Audi u veilig door de winter brengt is de Wintercheck de ideale voorbereiding. De Audi Wintercheck bestaat uit 39 controlepunten en kost slechts € 19,-. Tijdens de Wintercheck worden meteen de vloeistofniveaus nagekeken en gratis bijgevuld.

Lees hier meer over de Audi Wintercheck en maak een afspraak.

Wintertips: 7. Update uw navigatiesysteem

Niets zo veranderlijk als het wegennet, zeker in de winter. Na een update van uw Audi-navigatiesysteem weet u zeker dat u de goede kant opgaat, waar de reis ook heen mag gaan. Dus geen getob en laat uw navigatie updaten voor € 99.-.

Lees hier meer over de Audi navigatie update en maak een afspraak.

Navigatie update

Wintertips: 8. Zien en gezien worden

In de donkere wintermaanden is optimaal zicht van groot belang. Goed werkende ruitenwissers zijn dan essentieel. Gezien worden is net zo belangrijk als zelf goed zien, dus check altijd of uw verlichting nog naar behoren werkt.

Wintertips: 9. Extra reisgemak met de accessoires van Audi

Van bagagekoffertassen tot dakdragers, en van skikoffers tot snowboardhouders: de grote voordelen van de accessoires van Audi zijn dat ze perfect passen, lang meegaan, eenvoudig en snel te monteren zijn en er ook nog goed uitzien.

Lees hier meer over de aantrekkelijke aanbiedingen en accessoires van Audi. Of neem direct contact met ons op. Wij beantwoorden graag uw vragen en helpen u graag veilig de winter door.

Meer informatie   Direct contact

Terug naar nieuwsoverzicht