Cupra born hero mobiel

27 juni 2024

CUPRA Born VZ: electrifying performance op zijn best

Met een combinatie van achterwielaandrijving, een vermogen van liefst 240 kW/326 pk en hoogwaardige ondersteltechnologie staat de CUPRA Born VZ voor electrifying performance in zijn puurste vorm. Om de dynamiek op de CUPRA-manier te beleven, zijn onder meer extra sportieve CUP-kuipstoelen en een multifunctioneel sportstuur met regeneratie-paddels inbegrepen. De CUPRA Born VZ is nu te bestellen vanaf € 49.990*. 

De CUPRA Born VZ focust op 100% rijplezier. Zijn elektromotor in combinatie met achterwielaandrijving is goed voor een vermogen van 240 kW/326 pk en een indrukwekkend koppel van 545 Nm. De acceleratie van 0-100 km/u vergt slechts 5,6 seconden, terwijl de topsnelheid is begrensd op 200 km/u. Rijplezier zit eveneens ingebed in het onderstel. Zo zijn instelbare, adaptieve schokdempers (DCC; keuze uit verschillende setups), sportstabilisatoren en 20 inch lichtmetalen velgen standaard.

Sprinter met uithoudingsvermogen

De Born VZ is een snelle sprinter, maar dan wel één met uithoudingsvermogen. Dankzij het nieuwe 79 kWh accupakket bedraagt de maximale range 593 km**. Snelladen kan met maximaal 185 kW. Daarmee duurt het laden van het accupakket van 5-80% onder ideale omstandigheden 26 minuten. In ruim 8 minuten is 100 kilometer extra actieradius te ‘tanken’. 

cupra-born-vz-06

Ultiem sportief interieur 

Om het sportieve DNA van de auto perfect te ervaren, heeft de Born VZ standaard extra sportieve CUP-kuipstoelen met een verlaagde zitpositie, Dinamica-bekleding en elektrisch instelbare lendensteunen. Ook het multifunctionele en verwarmde sportstuur met regeneratie-paddels draagt bij aan het sportieve gevoel. Daarbij heeft de Born VZ ook donker getinte zijramen achter en een donkere achterruit, automatische airco met twee klimaatzones, slimme LED-sfeerverlichting (dashboard en voorportieren), een multimedia-/navigatiesysteem met 12,9 inch/33 cm touchscreen, draadloze smartphone-integratie (Apple CarPlay en Android Auto) en parkeersensoren voor en achter.

VZ Pack: voor wie alles wil

Voor de liefhebbers van ultieme technologie en maximale uitrusting is er het riante VZ Pack. Highlights van dit pakket zijn onder meer het panoramadak, een Head-Up display met Augmented Reality, het high-end Sennheiser audiosysteem met tien speakers en subwoofer, inparkeerhulp met geheugenfunctie (Trained Parking), een 360 graden camera, parkeersensoren rondom en alle rijassistentiesystemen. Ter introductie is dit VZ Pack tijdelijk leverbaar voor een meerprijs van slechts € 1.995, wat een voordeel van ruim € 3.600 betekent.

De sportieve CUPRA Born VZ is nu te bestellen via cupraofficial.nl. Hij is leverbaar vanaf € 49.990*. Vanaf medio augustus is het sportieve topmodel te rijden in Nederland.

* Alle prijzen in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld, inclusief BTW, BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage, legeskosten en eventuele beheerbijdrage. Zie voor verkoopinformatie cupraofficial.nl.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.