Duurzame ID4 voor Huisartsenpost 2560x900

16 mei 2022

Duurzame Volkswagens ID.4 voor Huisartsenpost Gorinchem

Gorinchem - De Waal Autogroep heeft maandag 16 mei jl. twee “bijzondere” Volkswagens ID.4 afgeleverd aan de huisartsenpost in Gorinchem. Deze ID.4’s zijn bijzonder omdat ze zijn omgebouwd tot ambulances. De auto’s zijn voorzien van allerlei technische snufjes; ze zijn onder andere voorzien van een tweede accu voor alle benodigde apparatuur. Aan boord is er meet- en diagnostische apparatuur aanwezig en er is een opberg- en koelmogelijkheid voor medicatie. Ook kunnen de bestuurders direct contact leggen met de C2000 meldkamer. 

Erik van Kuilenburg (Verkoopadviseur, De Waal Autogroep) had de eer om de sleutels te overhandigen aan Jan Wijnmaalen (Huisarts en Vicevoorzitter van het bestuur Huisarts en Zorg). Bij de overhandiging waren ook de Mobiele Medisch Assistenten Adrie, Hans en Jeroen aanwezig. Als chauffeurs van deze nieuwe wagens brengen zij de huisartsen snel en veilig naar de patiënten in de regio.

De Huisartsenpost in Gorinchem heeft een duurzame stap genomen met de inzet van deze 100% elektrische auto’s. door over te gaan voor elektrisch. Hiermee zijn ze één van de eersten in de regio. Dit is de vierde keer dat zij kiezen voor Volkswagen en voor een vertrouwde samenwerking met De Waal Autogroep en Autolease Midden Nederland.

ASN Autoschade heeft gezorgd voor het inbouwen van alle benodigde apparatuur en systemen. Wat deze ambulances extra opvallend maakt is de speciale kleur. De auto’s zijn in de kleur Verkeersgeel gespoten.

Dit hele project was een prettige samenwerking tussen alle betrokken partijen en wij wensen Huisarts en Zorg veel levensreddende kilometers toe.