Winterbanden-1

30 oktober 2019

Kies de juiste band; All season-, winter- of zomerbanden?

De Waal Autogroep wil dat u zorgeloos rijdt in uw auto. Daarom vertellen wij u graag meer over de juiste bandenkeuze. De temperaturen worden steeds lager, dus het is nu tijd om te kiezen. Maar welke banden kunt u het beste kiezen? Wij brengen voor u in beeld wanneer u voor welke band moet kiezen en waar u op moet letten.

Wilt u persoonlijk advies zodat uw auto rijdt op de beste banden voor uw rijstijl? Neem dan gerust contact met ons op. Wilt u direct een bandenwissel inplannen? Klik dan op de button.

Wanneer kies ik voor winterbanden?

Rijdt u in de winter dagelijks in uw auto of gebruikt u uw auto ook om op wintersport te gaan? Dan raden wij u aan om uw winterbanden te (laten) monteren wanneer het kouder is dan 7 °C. Onder dit getal presteren deze banden namelijk beter dan zomerbanden. De ingang van de wintertijd kunt u daarnaast ook als maatstaaf aanhouden; eind oktober tot begint maart reiken de temperaturen meestal onder de 7 °C.

Als het koud wordt, wordt het rubber van zomerbanden harder. Hierdoor verliest u naast rijcomfort ook grip op de weg. Winterbanden zijn samengesteld met verschillende soorten zachter rubber die samen een perfect mengsel vormen voor een glad, nat en winters wegdek. Dus niet alleen in ijzige omstandigheden heeft u meer grip, maar ook wanneer er veel water of bladeren op de weg liggen.

Het profiel van een winterband is heel anders dan dat van een zomerband. Een winterband heeft namelijk veel meer afvoerkanalen naar de zijkant, is dieper en daarnaast is het opgebouwd uit meer blokjes.

Waarom zou ik niet het hele jaar met winterbanden rijden?

In de winter raden wij u af om met zomerbanden te rijden, maar kunt u in de zomer wel met winterbanden rijden? Ook dit raden wij af. Het profiel van de winterbanden zorgt ervoor dat u met hogere temperaturen minder grip en een langere remweg hebt. Uw winterbanden zijn minder effectief op een droog wegdek.
Naast de verminderde grip en de langere remweg, slijten uw winterbanden ook sneller in de zomer. En u wilt natuurlijk niet dat je winterbanden te weinig profiel hebben in het seizoen waar u ze echt nodig heeft.

Wat zijn All Season banden precies?

Deze banden zijn ook wel bekend als all weather- of 4-seizoenen banden. Het is een combinatie tussen zomer- en winterbanden. Als u voor dit soort band onder uw auto kiest, gaat u een compromis aan; in de winter is het een stuk beter dan een zomerband, maar ten opzichte van een winterband zijn er wel tekortkomingen in de winterperiode.
All season banden zijn een prima oplossing voor bestuurders die niet zoveel kilometers in een jaar rijden. Als u minder dan 20.000 kilometer per jaar rijdt, niet vaak te maken heeft met winterse omstandigheden en niet met uw auto op wintersport gaat, zijn all season banden een goed alternatief voor winter- en zomerbanden.

Waar moet ik rekening bij houden bij mijn keuze voor banden?
  • Het aantal kilometers per jaar
  • Tripjes met de auto naar Duitsland of wintersportgebieden
  • All season- en winterbanden zorgen voor een hoger brandstofverbruik door meer rolweerstand
  • Winterbanden zorgen voor een bijgeluid en slijten wat harder
Welke band past bij mij als bestuurder?

Zomerbanden

Rijdt u niet veel kilometers, komt u in de winter niet in Duitsland of in wintersportgebieden, rijdt u in de winter sowieso niet zo vaak? Dan raden wij aan om het hele jaar door op zomerbanden te rijden. Dit bespaart kosten. En als u toch nog in winterse omstandigheden terecht komt, dan komt u met behulp van een rustige en verstandige rijstijl alsnog veilig op je eindbestemming.

All season banden

Rijdt u in de winter toch nog wel eens in winterse omstandigheden en moet u af en toe naar Duitsland en niet naar wintersportgebieden? Dan zijn all season banden zeer geschikt. U kunt hiermee het hele jaar door rijden en het is een goed alternatief voor winterbanden.

Winterbanden

Maakt u het hele jaar door intensief gebruik van uw auto? Dan raden we u aan om ‘s winters met winterbanden te rijden. Hiermee kunt u zorgeloos naar Duitsland in uw auto en wintersportgebieden bezoekt u zonder obstakels. Zodra de temperatuur gemiddeld weer boven de 7 graden zit, zo ongeveer halverwege maart, kunt u uw zomerbanden weer laten monteren en in opslag bij ons onderbrengen.

Het soort band heeft een grote invloed op de remweg

Wilt u weten hoeveel een setje losse banden voor u kost? Of er nog bepaalde acties zijn? Of wilt u gewoon advies over het gebruik van de juiste band? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie en de laatste tarieven voor banden. Wilt u direct een afspraak inplannen om uw banden te laten wisselen? Klik dan op de button.

remweg