header_volkswagen_golf

29 augustus 2022

Volkswagen Golf met trekhaak populair als occasion

Mede door de Coronacrisis is de vraag naar occasions de afgelopen jaren enorm gestegen. Om erachter te komen waar men nou het meeste naar zoekt, heeft Autoweek onderzoek gedaan op occasionzoeksite Autotrack naar het zoekgedrag van de Nederlander. Het zal u, mede gezien de titel, niet verbazen, maar Nederland is voornamelijk op zoek naar een zwarte Volkswagen Golf met trekhaak, maar ook andere modellen vallen zeker in de smaak. Wij nemen u in dit artikel mee langs de belangrijkste resultaten.

Duitse merken regeren de ranglijst

We nemen eerst een blik op de merken waarnaar gezocht wordt. Daar zoekt men voornamelijk naar Duitse merken. Meer dan 10% van de bezoekers zoekt naar een Volkswagen, gevolgd door Audi dat 7,8% van de bezoekers trekt. De top 10 wordt verder gevuld met Duitse merken zoals BMW (7,76%), Mercedes-Benz (6,35%) en Opel (4,59%). Daarmee zetten de Duitse merken overduidelijk de toon in Nederland.

Audi A3
afbeelding_volkswagen_polo

Golf en Polo immens populair

Dat men op zoek gaat naar een Volkswagen is ook terug te zien in de cijfers van specifieke modellen. De Volkswagen Golf is bij uitstek het meeste gezochte model, gevolgd door zijn kleinere broertje, de Volkswagen Polo. En als we dan toch een 'kleur' mogen uitzoeken, dan het liefst in het zwart, wit of grijs. 

Op de derde plaats van de top 10 populairste modellen staat de BMW 3-serie. Ook Audi is goed vertegenwoordigd in de top 10. Zowel de Audi A3 en Audi A4 vinden we terug in deze lijst. 

Stationwagen zorgt voor ruimtelijk gemak

Ondanks de populariteit van Volkswagen Golf en Polo zijn de meeste bezoekers van Autotrack toch vaak op zoek naar een stationwagen (25,99%). Op een tweede plaats vinden we de hatchback (20,84%) en op plek drie staat de SUV/Cross-over met (13,58%). Dat de SUV/Cross-over op plek drie staat, wekt verbazing. Wanneer we kijken naar nieuwe auto's lijkt daar steeds vaker gekozen worden voor een ruime SUV of Cross-over en lijkt de stationwagen op dat vlak juist terrein te verliezen. 

afbeelding_volkswagen_golfvariant
afbeelding_trekhaak_occasion

Trekhaak is erg belangrijk

Als één ding de Nederland typeert in de zomermaanden is het wel de caravan, vouwwagen of fietsendrager die meegaat op vakantie. Niet voor niks is de trekhaak daarom een gewilde optie op een occasion. Maar liefst 13,11% van de bezoekers was op zoek naar auto met een trekhaak. Naast de trekhaak lijken ook Cruise control (7,22%), navigatiesysteem (6,50%) en airconditioning (5,78%) onmisbare opties op een occasion.

Op zoek naar een occasion?

Bekijk direct onze ruime voorraad aan occasions. We hebben een ruime voorraad aan jong gebruikte auto's, waaronder ook een Volkswagen Golf en Polo.