header_voorraad

14 oktober 2022

Waarom een auto uit voorraad dit jaar nog interessant is

Het einde van het jaar 2022 komt langzaamaan maar zeker in zicht. Voor u wellicht tijd om te kijken naar een nieuwe auto. Hierbij kunt u kiezen voor een gloednieuwe auto die u met één van onze verkoopadviseurs samenstelt, maar u kunt ook kiezen voor een nieuwe auto die direct uit voorraad leverbaar is. In onderstaand artikel leggen wij u uit waarom een auto uit voorraad dit jaar wellicht een betere keuze is dan een nieuw te bestellen auto.

Stijgende verkoopprijzen per 2023

Een van de grootste reden om nog in 2022 te kiezen voor een nieuwe auto, zijn de stijgende verkoopprijzen van auto’s per januari 2023. De stijging van de verkoopprijzen heeft twee oorzaken, namelijk de inflatie op verschillende grondstoffen en het tekort aan verschillende onderdelen (denk aan chiptekort). Dit zorgt ervoor dat meerdere merken bekend hebben gemaakt dat de prijzen vanaf 1 januari 2023 met 5 tot 10% zullen stijgen.

Het AD heeft in augustus van dit jaar onderzoek gedaan naar prijsverhogingen van 23 verschillende merken. Daarbij zijn vier merken te benoemen die een verhoging van minder dan 5% doorvoeren. Het gaat hierbij om Kia, Peugeot, SEAT en Audi. De rest van de merken zit boven de 5% prijsstijging. Echter is de prijsverhoging wel minder dan de huidige landelijke inflatie, die in september 14,5% was.

Veel auto’s op voorraad

Het afgelopen jaar hebben klanten vaak te maken gehad met lange levertijden. De stilgelegde productie door corona, een tekort aan chips en de toenemende vraag naar auto’s hebben ervoor gezorgd dat levertijden enorm opliepen. Sinds een paar maanden merken wij dat de levertijd korter wordt en dat wij klanten eerder kunnen voorzien in hun droomauto.

De kortere levertijd heeft niet alleen invloed op mensen die een nieuwe auto bestellen bij ons, maar heeft ook een enorme invloed op de voorraad aan nieuwe auto’s bij De Waal. Op moment van schrijven hebben we 300 nieuwe auto’s in voorraad en daar komen richting het einde van het jaar nog meer auto’s bij.

afbeelding_voorraad

Een auto uit onze voorraad heeft meerdere voordelen. Zo heeft u niet te maken met lange levertijden en kunt u in de meeste gevallen binnen 7 dagen wegrijden in een nieuwe auto wanneer de auto rijklaar gemaakt is. Daarnaast heeft een nieuwe auto uit voorraad niet te maken met de prijsverhoging, zoals eerder in dit artikel benoemd.

Direct uit voorraad en met voordeel

Bent u op zoek naar een nieuwe auto? Werp dan snel een blik in onze voorraad. Dit om te voorkomen dat u te maken krijgt met onnodige prijsverhogingen en u rijdt dit jaar nog weg in een nieuwe auto. Ook is het verstandig om altijd onze acties in de gaten te houden. Zo profiteert u de komende maanden bij verschillende auto's van extra inruilpremie bovenop de huidige waarde van uw auto of van de scherpe private leasetarieven op geselecteerde modellen.