HEADER_HUURKOOP2

2 februari 2023

Waarom lenen voor een auto geen gek idee is

Het financieren van een tweedehands of nieuwe auto is helemaal niet zo ongebruikelijk als wordt gedacht. Lees hier alle argumenten vóór financiering op een rijtje.

Vrijwel niemand op een bedrijfsborrel of verjaardagsfeest kijkt er vreemd van op zodra je je nieuwe auto private leaset. Maar een auto financieren? Dat schijnt op de één of andere manier toch een beetje raar te zijn. En waarom eigenlijk? Nergens voor nodig. Wij zetten graag de argumenten op een rij om jou ervan te overtuigen dat geld lenen voor een occasion niet eens zo’n gek idee is.

Lenen voor een auto: als je spaargeld je lief is

Een tweedehands auto is natuurlijk goedkoper dan een gloednieuwe auto. Maar dit hoeft nog niet te betekenen dat je het aanschafbedrag in één keer paraat hebt. Heb je wel spaargeld? Dan wil je er misschien wel iets anders mee. Bijvoorbeeld uitgeven aan die langgekoesterde wereldreis. Maar tegelijkertijd kan de auto geen dag langer wachten. Je moet tenslotte ook naar je werk. Lenen is dan een uitkomst.

Tweedehands auto financieren: de zekerheid van een vast bedrag per maand

Een financiering voor je tweedehands auto is dus dé oplossing als je je spaargeld liever onaangeroerd laat en geen financiële bokkesprongen wil maken. Zodra je ervoor kiest om te lenen voor je (jong) gebruikte auto, dan betaal je een vast bedrag per maand. Zo weet je waar je de komende jaren financieel aan toe bent.

Skoda showroom tiel 3 1700x956
N.I.V.O.-Sparta

Flexibiliteit bij elke financiering

Je kunt je auto deels of volledig financieren. Dit is afhankelijk van diverse factoren. Bijvoorbeeld hoeveel spaargeld je tot je beschikking hebt. Hoeveel spaargeld je wil aanspreken. Wat je toekomstplannen zijn. De Waal Autogroep biedt jou maximale flexibiliteit. Zo kun je zelf de hoogte van een eventuele aanbetaling bepalen. Ook kun je ervoor kiezen om een aflossingsvrij deel (ook wel slottermijn genoemd) in te bouwen.

Lager maandbedrag door aanbetaling

Heb je spaargeld dat je wil inzetten voor een aanbetaling op je tweedehands auto? Dan ga je gedurende de looptijd van de lening een lager maandbedrag betalen. Hoe groot je aanbetaling wordt, bepaal je helemaal zelf. Onze adviseurs helpen graag om jouw mogelijkheden inzichtelijk te maken. Zo maak je een keuze die voor jou het prettigst voelt. Overigens is het ook na het afsluiten van het contract altijd mogelijk om de financieringswijze aan te passen. 

Lager maandbedrag door aflossingsvrij deel of slottermijn

Besluit je om te lenen voor een tweedehands auto? Dan delen we het aanschafbedrag inclusief verschuldigde rente – minus de eventuele aanbetaling – op in partjes van 36 of 48 maanden. Gunstig is dat je bij De Waal Autogroep een aflossingsvrij deel in kan laten bouwen. Dit is als het ware een laatste ‘grote’ maandtermijn die je niet aflost, maar waar je gedurende de looptijd van het contract uitsluitend rente over betaalt. Groot voordeel van deze aflossingsvrije slottermijn is dat je het maandbedrag al snel met enkele tientallen euro’s omlaag brengt. 

SLIDE_VW_TROC_1700x956

Restwaarde aan het einde van het financieringscontract

Nóg een belangrijk voordeel. De Waal Autogroep schaalt de aflossingsvrije slottermijn lager in dan de restwaarde van de auto. Hierdoor houd je aan het eind van het financieringscontract een aanzienlijke som geld over. Dit bedrag kan je dan weer inzetten voor je volgende auto bij De Waal Autogroep – nieuw of tweedehands.

Belangstelling om geld te lenen voor een tweedehands auto? Adviseurs van De Waal Autogroep staan klaar om alles met jou door te nemen en de puntjes op de i te zetten. Neem gerust contact met ons op, de koffie staat voor je klaar!