22-09-2021-mobiel

22 september 2021

Audi en autosportheld Ken Block slaan handen ineen

Audi en autosportheld Ken Block – naast rally- en rallycrossrijder vooral bekend van zijn spectaculaire Gymkhana-video’s – gaan de krachten bundelen. De twee autosport-iconen hebben een samenwerking gesloten voor een aantal exclusieve, gezamenlijke projecten op het gebied van elektromobiliteit.

“Bij Audi is autosport de kraamkamer voor toekomstige technologieën in productieauto’s,” vertelt Julius Seebach, Managing Director van Audi Sport GmbH en verantwoordelijk voor de autosport bij Audi. “Elektrificatie is een echte ‘game changer’, net zoals quattro-aandrijving dat ooit ook was. Samen met Ken Block hebben we spannende dingen in petto die perfect in onze strategie passen.”

Audi als bron van autosport-inspiratie

Sinds 2005 is Ken Block uitgegroeid tot een rally- en rallycrosscoureur van formaat. Pas echt beroemd werd de nu 53-jarige Block met zijn spectaculaire Gymkhana-video’s op Youtube, waarin hij high-performance rallyauto’s op de limiet over iconische locaties jaagt. De samenwerking met Audi maakt voor Ken Block nu de cirkel rond. Block was nog maar een tiener toen de Audi quattro het WK Rally op zijn kop zette en de Audi Sport quattro S1 de Pikes Peak in de VS in een recordtijd bestormde. Dankzij deze kanonnen droomde Block ervan om later zelf een rallycoureur te worden. “Audi is het merk dat mijn passie voor de autosport heeft aangewakkerd,” aldus Ken Block. “Ik heb er heel veel zin in om met Audi aan dit nieuwe hoofdstuk te beginnen. Samen gaan we innovatieve projecten ontwikkelen en gaan we de grenzen van elektro-mobiliteit verleggen.”

Tijdens zijn eerste bezoek aan Audi werd voor Block nog een droom werkelijkheid. De Amerikaan kreeg de gelegenheid om zelf achter het stuur van diverse historische race- en rallyauto’s van Audi te stappen, waaronder de Audi Sport quattro S1, de Audi V8 quattro DTM-auto en de futuristische Audi e-tron Vision Gran Turismo. Uiteraard voelde Block direct ook de meest krachtige elektrische Audi van dit moment aan de tand: de Audi RS e-tron GT.

Van petrol head tot e-junky

Vanwege zijn eerdere activiteiten wordt Ken Block algemeen gezien als een echte ‘petrol head’. Maar de Amerikaan heeft zijn focus verlegd en heeft recent met diverse elektrische auto’s getest en geracet. Tijdens de laatste proef van de 2020-editie van de Dakar Rally klokte hij de op twee na snelste tijd in een elektrisch prototype en hij won datzelfde jaar de eerste race van de ‘Projekt E’ rallycross-serie in Höljes (Zweden).

“Elektrische mobiliteit is de toekomst,” aldus Block. “Ik zie de elektrische auto als een sprong voorwaarts voor ons als samenleving, als een middel dat emissies kan verminderen en de planeet zo hopelijk tot een betere plek kan maken. Maar niet alleen dat: het gaat ook om prestaties. Ik hou van alles dat me sneller maakt. Elektrische auto’s kunnen dat. En wat het geluid betreft: ik heb kinderen die daar niets om geven. Ze vinden het geluid van elektrische auto’s net zo gaaf als dat van verbrandingsmotoren.”

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.