Audi Awards Auto Zeitung

25 november 2020

Audi scoort liefst vijf awards in verkiezing Auto Zeitung

Tijdens de Auto Trophy 2020-verkiezing riepen de lezers van het gerenommeerde Duitse automagazine Auto Zeitung Audi uit tot winnaar in liefst vijf van de 21 categorieën. Awards waren er voor de A1 Sportback, A3 Sportback, Q2, Q8 en e-tron Sportback. Voor de Audi A3 Sportback was het al de derde grote onderscheiding in slechts enkele weken tijd. Recent won hij ook al in de ‘autonis’ designwedstrijd van auto, motor und sport en kende Auto Bild hem een ‘Gouden Stuurwiel’ toe.

Voor deze 33e editie van de Auto Trophy kozen 18.811 lezers van Auto Zeitung de beste merken en modellen – er namen dit jaar 442 auto’s deel aan de verkiezing – in 21 categorieën. De nieuwe Audi A3 Sportback won zijn klasse overtuigend met 15 procent van de stemmen. De A1 Sportback deed hetzelfde in de categorie ‘Stadsauto’s’, met een score van bijna 22 procent.

Bij de SUV’s in de prijscategorie tot € 25.000 overtuigde de Audi Q2 met ruim 17 procent van de stemmen, terwijl de Audi Q8 bij de deelnemende luxe SUV’s zegevierde met een score van ongeveer 14 procent. De vijfde Auto Trophy-award ging naar de Audi e-tron Sportback, die met 19 procent van de stemmen overtuigend won in de categorie van de elektrisch aangedreven SUV’s.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.