CO2-neutrale productie

23 maart 2021

Audi start CO2-neutrale productie elektrische Audi Q4 e-tron

Audi heeft in het Duitse Zwickau de productie van de Audi Q4 e-tron opgestart. De volledig elektrische, compacte SUV wordt daar geheel CO2-neutraal geproduceerd. In april beleeft de Audi Q4 e-tron zijn wereldpremière, vanaf juni staat het model al bij de Audi-dealers. Eind april start de Nederlandse voorverkoop met vier aantrekkelijke Launch editions.

De productie van de Audi Q4 e-tron geschiedt direct vanaf het begin CO2-neutraal. De fabriek in Zwickau dekt de volledige energiebehoefte met hernieuwbare energiebronnen en heeft een zeer efficiënte warmtekrachtkoppelingscentrale. Audi werkt ook aan het verder minimaliseren van de CO2-uitstoot in de waardeketen. Wanneer de Audi Q4 e-tron het einde van zijn levenscyclus bereikt, wordt zijn batterij gebruikt in een nieuwe toepassing of gerecycled als grondstof.

De pionier onder de SUV’s

De Audi Q4 e-tron staat op het modulaire MEB-platform voor elektrisch aangedreven auto’s van de Volkswagen Groep. Met het model – de eerste elektrische SUV die Audi in Duitsland produceert – maakt het merk zijn opwachting in het aantrekkelijke groeisegment voor compacte SUV’s. Voor Audi-klanten wordt de Q4 e-tron de entree tot Audi’s wereld van elektrische premiummodellen. Niet alleen biedt de compacte SUV de interieurruimte van een full-size SUV, ook qua schermconcept is hij met het optionele augmented-reality head-up display een pionier in zijn segment.

In april trekt Audi officieel het doek van de Q4 e-tron, die kort daarna – vanaf eind april – in Nederland al te bestellen is in vier aantrekkelijke, compleet uitgeruste Launch editions:

  • de Audi Q4 e-tron Launch edition
  • de Audi Q4 e-tron Launch edition Advanced
  • de Audi Q4 e-tron Launch edition Advanced Plus
  • de Audi Q4 e-tron Launch edition S Competition

In juni arriveren de eerste exemplaren reeds bij de dealers, later dit jaar gevolgd door de Audi Q4 Sportback e-tron.

Audi streeft naar 20 nieuwe elektrische modellen in 2025

Met de productiestart van de Q4 e-tron blijft het elektro-offensief van Audi momentum houden. Het merk verwacht tot en met 2025 meer dan twintig volledig elektrische modellen te lanceren en het PHEV-programma verder uit te breiden. Naast Zwickau, waar de Q4 e-tron wordt gebouwd, zijn de twee belangrijkste Audi-fabrieken in Ingolstadt en Neckarsulm eveneens gereed voor de productie van volledig elektrische auto’s. Vanaf 2022 rolt het eerste elektrische model op het Premium Platform Electric (PPE) – dat Audi in samenwerking met Porsche heeft ontwikkeld – in Ingolstadt van de productielijn.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.