AUDI Q4 e-tron

3 juni 2021

Elektrische Q4 e-tron-serie uitgebreid met een nieuw topmodel

De Audi Q4 50 e-tron quattro is het nieuwe topmodel binnen de volledig elektrische Q4 e-tron line-up. Het systeemvermogen van 220 kW/299 pk staat samen met quattro vierwielaandrijving voor sportiviteit, stabiliteit én veelzijdigheid. Aansprekende prestaties en de luxe van drie complete Launch editions maken van de Audi Q4 50 e-tron quattro met recht een topmodel. Hij is per direct te bestellen vanaf € 64.815*.

De Audi Q4 50 e-tron quattro heeft niet één, maar twee elektromotoren, één op elke as. Met het oog op maximale efficiency worden onder normale omstandigheden alleen de achterwielen aangedreven. De elektromotor op de vooras komt in actie als er extra grip nodig is of als de bestuurder krachtige acceleraties verlangt. Met inzet van het volledige systeemvermogen (220 kW/299 pk) accelereert de Audi Q4 50 e-tron quattro in 6,2 seconden van 0-100 km/u. De topsnelheid is begrensd op 180 km/u.

Het 82 kWh accupakket maakt een actieradius van maximaal 481 km** mogelijk. Het slimme energieterugwinsysteem van de Q4 50 e-tron quattro optimaliseert de actieradius tijdens het rijden en met de 125 kW laadmogelijkheid volstaat een laadsessie van 10 minuten onder ideale omstandigheden om de actieradius met 130 kilometer te verlengen.

Luxe in drie Launch editions

De Audi Q4 50 e-tron quattro is er vanaf € 64.815*. Hij wordt dan geleverd in de luxe Launch edition Advanced-uitvoering met onder meer Matrix LED-koplampen, sportstoelen, de Audi Virtual cockpit en MMI navigatie plus. De Q4 50 e-tron quattro Launch edition Advanced Plus is nog luxer, met onder meer een panoramadak, parkeerhulp plus, een achteruitrijcamera en adaptieve cruise control. De Audi Q4 50 e-tron quattro Launch edition S Competition combineert al die luxe met de sportieve accenten van het S line exterieur (onder andere een sportonderstel) en S line interieur.

Nu te configureren en te bestellen

De opvallend ruime en veelzijdige Audi Q4 50 e-tron quattro is per direct te bestellen bij Audi De Waal. In juli arriveert hij in de showroom.

Geïnteresseerden die op de hoogte willen blijven van al het Q4 e-tron nieuws, kunnen zich inschrijven voor de Q4 e-tron nieuwsbrief.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie audi.nl.

* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.