SEAT Leon

1 oktober 2021

AUTOBEST roept SEAT Leon uit tot ‘Best Buy Car of Europe 2021’

De SEAT Leon is bekroond met de AUTOBEST ‘Best Buy Car of Europe 2021’ award. SEAT ontving de onderscheiding gisteravond in Barcelona tijdens de 20e editie van de AUTOBEST Gala Awards. De Leon overtuigde de AUTOBEST vakjury – bestaande uit 32 Europese autojournalisten – met zijn uitgebalanceerde mix van sportiviteit, efficiency, geavanceerde veiligheid en connectiviteit.

“Het winnen van deze AUTOBEST-award in de categorie ‘Best Buy Car of Europe 2021’ is de best mogelijke erkenning voor het team dat verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de beste Leon ooit,” verklaarde Wayne Griffiths, CEO van SEAT en CUPRA.

Het is de tweede maal in SEAT’s 70-jarige historie dat de onderneming een AUTOBEST-award heeft gewonnen. In 2017 was het de SEAT Ateca die voor dezelfde eer in aanmerking kwam.

SEAT Leon
Toonaangevend in Europa

De AUTOBEST Award behoort tot de meest prestigieuze autoverkiezingen van Europa en wordt al sinds 2001 onafgebroken jaarlijks georganiseerd. De 32 Europese autojournalisten die samen de AUTOBEST-vakjury vormen, kregen eerder tijdens een finaletest in Oostenrijk de gelegenheid om uitgebreid kennis te maken met alle aandrijfvarianten van de SEAT Leon, waaronder de recent geïntroduceerde plug-in hybrideversie.

SEAT Leon

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.