SEAT Tarraco FR

6 oktober 2020

De sportieve SEAT Tarraco FR staat bij ons in de showroom

De SEAT Tarraco FR is gearriveerd in onze showroom in Tiel. In september onthulde het Spaanse merk een extra sportieve FR-uitvoering van de grote SUV. Zowel in het interieur als het exterieur is de typerende FR-styling terug te zien en ook onder de motorkap zit voldoende dynamiek door krachtige motoren inclusief vierwielaandrijving.

FR exterieur

Aan de voorkant is de speciale FR-grille te zien en de dynamisch gelijnde bumpers zijn volledig in de carrosseriekleur mee gespoten. Standaard heeft de Tarraco FR 19” lichtmetalen velgen – onze voorraadauto hebben wij voorzien van 20” lichtmetalen velgen – met daar omheen zwarte wielkasten voor een extra robuust uiterlijk. De achterzijde wordt extra sportief door de grote achterspoiler en de diffuser met geïntegreerde uitlaten.

Sportief interieur

Ook aan de binnenkant van de FR. Het eerste wat opvalt zijn de zwarte sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen. De stoel van de bestuurder is elektrisch verstelbaar en met de geheugenfunctie onthoudt het systeem de favoriete instellingen. Het zwarte stof is van een hoogwaardige kwaliteit en de rode stiksel met een sportief motief geven het een luxe uitstraling. Het stuur is met leder bekleed, multifunctioneel en voorzien van een FR-logo. Het zwarte hemel geven u een gevoel van rust en de aluminium pedalen maken het sportieve interieur compleet.

Veilig op weg in Tarraco FR

De SEAT Tarraco FR is uiterst veilig door de hoge zit en de assistentiesystemen zoals Front Assist met City-emergency braking, vermoeidheidsherkenning, Multi Collision Brake en Lane Assist. Maar ook de standaard Virtual Cockpit draagt daar aan bij. Hiermee houdt u uw ogen gemakkelijker op de weg. Het infotainmentsysteem met 8,25” touchscreenscherm, inclusief Full Link smartphone integratie, geeft een helder beeld. De uitrusting van de Tarraco FR is verder uit te breiden met bijvoorbeeld een derde zitrij, zodat u met z’n zevenen op pad kunt met de Tarraco.

Met het Upgrade Business-pakket krijgt u onder andere een 9,2” scherm, een alarmsysteem, 360°-camera, adaptive cruise control, verkeersbordenherkenning, grootlichtassistent en Pre-crash & Roll-over Assist.

Motoren van de SEAT Tarraco FR

De SEAT Tarraco FR is leverbaar met krachtige TSI-motoren. De 1.5 TSI is goed voor een vermogen van 110 kW/150 pk en is er naar keuze met een handgeschakelde 6-bak of de extra comfortabele 7-traps DSG-automaat. Het topmodel in de range is de Tarraco 2.0 TSI 4Drive FR, die de kracht van de 2.0 TSI (140 kW/190 pk) combineert met de grip en stabiliteit van vierwielaandrijving. De razendsnel schakelende zeventraps DSG-transmissie is standaard op dit model.