SEAT Leon

7 januari 2021

Intens complete uitvoeringen SEAT Leon

SEAT trapt 2021 af met Business Intense-versies voor de nieuwe Leon en Leon Sportstourer in Style- en FR-trim. Business Intense staat bij SEAT altijd voor een combinatie van een zeer complete standaarduitrusting met veel digitale features tegen een beperkte meerprijs. Het voordeel bij een Leon in Business Intense-trim loopt op tot maximaal € 3.160.

Tot 2021 waren de nieuwe SEAT Leon 5-deurs en Sportstourer uitsluitend leverbaar in de Launch Edition-uitvoeringen. Die maken in het nieuwe jaar plaats voor het reguliere Leon-gamma, inclusief twee aantrekkelijke en zeer complete Business Intense-versies.

Comfortabel en luxe: Leon Style Business Intense

De Leon en Leon Sportstourer zijn er om te beginnen als Style Business Intense. Bovenop alle pluspunten van de Style – met onder meer Coming/Leaving home verlichting, Full Link smartphone-integratie, 3-zone airconditioning, LED-interieurverlichting – beschikt de Style Business Intense over vele extra’s, waarbij digitalisering een belangrijke rol speelt. Standaard zijn onder andere de Virtual Cockpit (naar eigen wens instelbaar digitaal instrumentenpaneel), het navigatie-, radio- en mediasysteem met 10 inch touchscreen en SEAT CONNECT online infotainment. En er is meer. De Leon Style Business Intense-modellen hebben ook standaard parkeersensoren voor en achter, automatische parkeerhulp, extra donker getinte ramen achter, de grootlichtassistent en verkeersbordherkenning.

Sportief en compleet: Leon FR Business Intense

In de Leon en Leon Sportstourer FR Business Intense gaat sportiviteit samen met luxe. Om te beginnen vallen de Leon FR Business Intense-modellen op door hun 17 inch lichtmetalen velgen, speciale FR-bumpers, verlichte FR-instaplijsten, LED-achterlichten over de gehele breedte van de auto en sportstoelen. Hightech lichtfeatures als Full LED-verlichting met LED-dagrijverlichting in signature vorm, grootlichtassistent, ‘Hola’-welkomstverlichting, een welkomstceremonie van de achterlichten, dynamische richtingaanwijzers achter en slimme sfeerverlichting in het interieur zijn eveneens inbegrepen. Ook deze sportieve modellen krijgen het navigatie-, radio- en mediasysteem met 10 inch touchscreen, SEAT CONNECT online infotainment en Full Link smartphone-integratie. Bij dat alles is het veiligheidsniveau zeer hoog dankzij onder meer de Predictive Adaptive Cruise Control, Side assist met uitparkeerassistent en de uitstapwaarschuwing, die van zich laat horen bij van achteren naderend verkeer. Voor maximaal parkeergemak zijn de Leon FR Business Intense-modellen voor en achter uitgevoerd met parkeersensoren én automatische inparkeerhulp.

TSI ook met mild hybrid-technologie en TDI

Op het gebied van aandrijflijnen is er voor kopers van een Leon in Business Intense-trim veel te kiezen. Voor de 5-deurs-uitvoeringen worden de 1.0 TSI (81 kW/110 pk) en 1.5 TSI-motoren (110 kW/150 pk) standaard geleverd met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Beide motoren zijn er ook met efficiënte 48V mild-hybrid-technologie. Deze eTSI-modellen hebben standaard een automatische zeventraps DSG-transmissie. De 2.0 TDI-diesel is er in twee varianten: 85 kW/115 pk met handgeschakelde zesversnellingsbak en 110 kW/150 pk voorzien van de automatische zeventraps DSG-transmissie.

Als Sportstourer is de Leon Style Business Intense is er met 66 kW/90 pk sterke 1.0 TSI (handgeschakelde vijfbak), de 110 kW/130 pk sterke 1.5 TSI (handgeschakelde zesbak) en de 1.5 eTSI (110 kW/150 pk, automatische zeventraps DSG-transmissie). Voor de Leon Sportstourer FR Business Intense is er keuze uit de 1.5 TSI (100 kW/150 pk, handgeschakelde zesbak), 1.5 eTSI (110 kW/150 pk, 7-DSG) en de 2.0 TDI (110 kW/150 pk, 7-DSG).

4 jaar garantie inbegrepen

De SEAT Leon Style Business Intense is leverbaar vanaf € 29.300*, de Sportstourer is er vanaf € 29.550*. Daarmee komt het klantvoordeel uit op € 2.410. De Leon FR Business Intense is er vanaf € 30.350* en de Sportstourer vanaf € 33.850*, met een klantvoordeel van € 3.160. Alle nieuwe Leon-modellen worden standaard geleverd met 4 jaar garantie.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld (fiscale waarde), inclusief BTW, BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie seat.nl.