header seat suvs

18 oktober 2022

SEAT bouwt meer dan een miljoen SUV’s in 6 jaar tijd

SUV’s waren in Europa afgelopen jaar goed voor maar liefst 46% van de autoregistraties, dit is 5 procent meer dan in 2020 en dit percentage blijft ieder jaar groeien. Zes jaar nadat SEAT haar eerste SUV model, de robuuste Ateca introduceerde verkocht SEAT dit jaar haar 1 miljoenste SUV. Met 192.100 verkochte eenheden maakten de Arona, Ateca en Taracco vorig jaar al 49% van de verkoop van het Spaanse merk op. Het design, de veelzijdigheid en een sportief rijgedrag van deze SUV’s gaven voor klanten vaak de doorslag te kiezen voor een van de SEAT modellen.

De uitdagende bestseller

De Arona was de miljoenste SUV van SEAT die verkocht werd. Sinds deze stads-SUV in 2017 geïntroduceerd werd, is de Arona uitgegroeid tot de populairste auto van het Spaanse merk en werden er wereldwijd 481.585 van verkocht. Vorig jaar werd de Arona bestseller in zijn thuisland. Dit was tevens de eerste keer dat een SUV tot de meest verkochte auto van Spanje werd uitgeroepen. Het sportieve design, innovatieve technologie en luxe interieur, samen met een goede prijs-kwaliteitverhouding maken deze bestseller zo populair onder klanten.

Arona
Ateca

De elegante offroader

De sportieve Ateca werd in 2017 geïntroduceerd en is daarmee de eerste SUV die SEAT op de markt bracht. Sindsdien zijn er 435.443 exemplaren van de band gelopen. Voornamelijk in Duitsland, waar al 108.000 exemplaren zijn verkocht, is de Ateca zeer populair. Strakke lijnen en sportiviteit, samen met een comfortabele wegligging en offroad karakter maken dit compacte model, met efficiënte vierwielaandrijving, tot een zeer complete SUV.

 Ruimtelijk design

De Tarraco werd in 2018 gelanceerd en is hiermee de derde SUV van het Spaanse merk. De Tarraco, waarvan de naam voor het eerst in de historie van SEAT door het publiek werd gekozen, is inmiddels 88.820 keer verkocht. Met 29.000 exemplaren werden meeste eenheden, net als bij de Ateca, in Duitsland verkocht. Dit model staat naast een innovatief design vooral bekend om zijn enorme ruimte. Zo passen er maar liefst 7 personen in de Tarraco en heeft het een maximale bagageruimte van 1.775 liter. Naast zijn sportieve rijgedrag geeft de verhoogde zitpositie een waar ‘King of the Road’-gevoel.  

Tarraco

Gaat u voor een Spaanse SUV?

Bent u op zoek naar een nieuwe SEAT en wilt u één van deze stoere SUV's met eigen ogen bewonderen en zelf ervaren? Wij heten u namens De Waal Autogroep van harte welkom in één van onze showrooms!