testcentrumenergy1-header-mobile

15 december 2021

SEAT opent nieuw R&D-centrum voor accu’s in Zuid-Europa

SEAT S.A. neemt vandaag het Test Center Energy (TCE) in gebruik. Het TCE is een nieuw accu-onderzoeks- en ontwikkelingscentrum waarin de onderneming meer dan 7 miljoen euro heeft geïnvesteerd. SEAT S.A. gebruikt het TCE om energiesystemen te ontwikkelen en te testen voor elektrische en plug-in hybridemodellen van CUPRA en SEAT, én voor de andere merken van de Volkswagen Groep.

Het geavanceerde TCE maakt deel uit van het wereldwijde R&D-netwerk van de Volkswagen Groep en is na China en de Verenigde Staten het eerste centrum in zijn soort van de Groep in Europa, buiten Duitsland. Het TCE markeert een nieuwe stap in de elektrificatiestrategie van de onderneming en is bedoeld als sleutelelement in het project van SEAT S.A. om de elektrificatie van de Spaanse auto-industrie te leiden. Het centrum is onderdeel van het investeringsplan van 5 miljard dat SEAT S.A. heeft aangekondigd om de modellen en faciliteiten van SEAT en CUPRA te elektrificeren. Met het ‘Future: Fast Forward’ plan wil SEAT S.A. samen met de Volkswagen Groep Spanje transformeren in Europa’s leidende hub voor elektromobiliteit. 

“Het TCE gaat tot 6.000 verschillende tests per jaar uitvoeren, om de prestaties van accu- en laadsystemen te valideren en garanderen. De start vandaag is geweldig nieuws! Niet alleen voor de elektrificatie van onze onderneming, maar ook om onszelf te positioneren als een benchmark in de ontwikkeling van oplossingen voor duurzame elektromobiliteit,” aldus Werner Tietz, Vice-President voor R&D, toe.

Als onderdeel van zijn strategie plant SEAT S.A. om vanaf 2025 elektrische auto’s te produceren in Barcelona en een sleutelrol te spelen in het breed bereikbaar maken van elektrische auto’s.

State-of-the-art technologie voor het testen en valideren van accu’s

Het Test Center Energy is gebouwd in slechts 18 maanden en beslaat 1.500 vierkante meter. Het centrum heeft verschillende ruimten voor de validatie van accumodules met de meest geavanceerde celchemietechnologie die het volledige bereik van spanningen dekt die in de auto-industrie worden gebruikt. Momenteel richt het TCE zich op accu’s voor de MEB- (elektrisch) en MQB-platforms (hybride), plus verschillende opladers die worden gebruikt in elektrische auto’s.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen.