skoda suberb hero mobiel

10 juni 2024

Dit was je vast nog niet opgevallen aan de nieuwe Superb

Als er iemand is die jou alles kan vertellen over het design van de nieuwe Škoda Superb, dan is het hoofdontwerper Oliver Stefani wel. In deze korte video word je helemaal bijgepraat.  

Oliver begint aan de voorkant van de Superb en wijst op de typische inkeping in het midden van de motorkap. Die begint aan de bovenkant van de grille. “Zoals je ziet zijn we afgestapt van glimmend chroom en hebben we gekozen voor een donkere chroomachtige kleur. Dat ziet er moderner en duurzamer uit.”  

Enorme binnenruimte  

Het design van de nieuwe Superb accentueert de enorme hoeveelheid binnenruimte die zowel de Superb Hatchback als de Superb Combi biedt. Oliver: “In het interieur benadrukken de lijnen vooral de breedte van de auto, terwijl aan de buitenkant de lengte visueel wordt versterkt door de carrosserielijn die van de koplampen via de deurhendels naar de achterlichten loopt.”  

Fraai en functioneel  

Met de achterlichten van de Škoda Superb is ook iets bijzonders aan de hand. “De zijkant hiervan, het gedeelte dat zich als het ware om de carrosserie heen vouwt, doet denken aan de vingers van een hand. Een design-aardigheidje, maar de lichten zijn ook functioneel. De randen sluiten zo nauw op de carrosserie aan dat ze helpen om de aerodynamica te verbeteren”, legt Oliver uit. “En door hun horizontale vorm accentueren ze de breedte van de auto.” 

De achterlichten zijn het enige designelement aan de achterkant dat de Hatchback en de Combi gemeen hebben. “Verder is de achterzijde op maat gemaakt, passend bij het karakter van de auto”, besluit Oliver.  

Bekijk onze voorraad Škoda Superb