Skoda preview (11)

29 november 2023

Kennismaken met de nieuwe Škoda Kamiq, Scala, Kodiaq en Superb

Een selectie van onze klanten kon vervroegd kennismaken met de gloednieuwe Škoda Kamiq, Scala, Kodiaq en Superb. Wij ontvingen hen bij Škoda Nederland in Leusden. Onze productexperts lieten hun alles zien van de vier nieuwe Škoda’s.

Onder het genot van een hapje en een drankje konden onze relaties en klanten de nieuwe modellen aanschouwen. De productexperts van Škoda Nederland en De Waal Autogroep lieten alle inns en outs zien. Kon je er zelf niet bij zijn? Onze foto’s geven je een indruk en verderop deze pagina lees je meer over de 4 modellen.

De nieuwe Kodiaq

In het voorjaar van 2024 verwachten we de volledig nieuwe Škoda Kodiaq in onze showrooms. De prijzen worden in het begin van volgend jaar bekend gemaakt, vanaf dan kun je de nieuwe Kodiaq ook bestellen.

Wat is er nieuw?

De Škoda Kodiaq was al groot en deze wordt nu nóg ruimer. Er is namelijk 6,1 centimeter bijgekomen in de lengte. De inzittenden hebben bij de zevenzitter-versie 1,5 centimeter extra hoofdruimte en de bagageruimte is gegroeid met maximaal 80 liter.

Een andere belangrijke verandering is dat de nieuwe Kodiaq er voor het eerst ook met een mild- en plug-in hybridetechnologie is. De 5-persoons Kodiaq met een PHEV is voorzien van een 1.5 TSI met een elektromotor. Gecombineerd hebben deze twee motoren 150 kW/ 204pk. Hiermee kun je tot wel 100 kilometer volledig elektrisch rijden.

De nieuwe Superb

De Škoda Superb is er vanaf het voorjaar van 2024 weer als combi én als hatchback. Vanaf dan vind je de volledig nieuwe Superb ook in onze showrooms. In aanloop van de marktintroductie wordt er meer bekend over de bestelbaarheid en vanaf prijzen van de nieuwe Superb (2024).

Wat is er nieuw?

De nieuwe Superb is altijd hybride. Jij kiest of dat met mild-hybride of plug-in hybride aandrijflijn is. Dit betekent ook dat een automatische DSG-transmissie altijd standaard is. De PHEV uitvoering van de Superb krijgt een volledig elektrische actieradius van maar liefst 100km  en het accupakket kan via een snellader worden opgeladen.

Facelift Scala

De vernieuwde Škoda Scala heeft een andere grille, vlakkere koplampen en scherpere lijnen in de voor- en achterbumpers. De Scala wordt ook beschikbaar in verschillende Design Selections zoals je misschien al kent van de Enyaq-familie.

Facelift Kamiq

De vernieuwde Škoda Kamiq heeft een nog stoerder uiterlijk gekregen. Dit onderstreept het SUV karakter. De gesplitste koplampunits zijn er nog steeds en hebben een iets andere uitstraling door een vlakker lichtelement boven en een groter lichtelement onder.

Dit jaar nog in een nieuwe auto stappen? Kies dan een Škoda uit voorraad