Autovakantie_nieuwsbericht_skoda_mobiel

26 juli 2023

Met de auto op vakantie? Deze dingen moeten verplicht mee!

Je hoopt de gevarendriehoek nooit nodig te hebben. Maar dat neemt niet weg dat je hem in veel populaire vakantielanden wel bij je moet hebben, bijvoorbeeld in Frankrijk. Als je in de Škoda-webshop een gevarendriehoek bestelt, heb je hem binnen no-time in huis. Gooi meteen een veiligheidsvest in je online winkelmandje, want dat is ook verplicht in Frankrijk.

Neem een set van vijf veiligheidsvesten als je met het hele gezin op pad gaat, want als je met pech langs de weg staat, moeten alle inzittenden een fluorescerend vest aan en niet alleen de bestuurder. Een alcoholtest is niet meer verplicht in Frankrijk.

Weinig moeite

Wie door Duitsland rijdt of hier zijn vakantie viert, moet ook bepaalde dingen verplicht bij zich hebben. In ieder geval een gevarendriehoek en een veiligheidsvest, maar ook een verbanddoos. Ook die hoop je nooit nodig te hebben, maar je kunt maar beter goed voorbereid op reis gaan. De verbanddoos in de Škoda-webshop krijg je thuisbezorgd dus kost het je weinig moeite.

Stroomuitval? Zaklamp mee! 

Vakantievieren in La Bella Italia? Een verbanddoos is niet verplicht maar omdat-ie toch weinig ruimte inneemt, is het advies hem toch mee te nemen. Een gevarendriehoek en veiligheidsvest moet je in ieder geval bij je hebben. Handig is deze zaklamp voor in de auto. Dan heb je altijd verlichting bij je, ook als de stroom uitvalt, iets wat nog weleens gebeurt in Italië, vooral in het zuiden.

Overzichtelijk bij elkaar

België stelt alleen een gevarendriehoek en een veiligheidsvest verplicht. Die kun je in de Škoda-webshop los kopen, maar nog slimmer is het om de Škoda-veiligheidstas te bestellen. Dan heb je een gevarendriehoek, veiligheidsvest en verbandmateriaal in één handige verpakking. Neemt weinig ruimte in en je houdt alles overzichtelijk bij elkaar.

Kroatië: reservelampen verplicht

Vanuit Italië zit je zo in Kroatië, een ander populair vakantieland onder Nederlanders. Maar behalve een gevarendriehoek, veiligheidsvest en een verbanddoos is er nog iets wat je hier verplicht bij je moet hebben, namelijk reservelampen. Als je bijvoorbeeld een Škoda Superb Combi hebt, kun je hiervoor reservelampen bestellen in de Škoda-webshop.

Heb je een gevarendriehoek, veiligheidsvest en verbanddoos in de auto liggen, dan zit je in veel Europese landen safe. Maar let op: als je een caravan achter je Škoda Octavia Combi of een andere Škoda hebt hangen, moet je in Noorwegen verplicht een brandblusser bij je hebben. Maar ook die vind je in de Škoda-webshop.

In alle genoemde landen (en nog veel meer!) kun je trouwens gebruikmaken van Škoda-pechhulp. Die is van kracht als je je Škoda volgens de fabrieksvoorschriften laat onderhouden door de Škoda-dealer. Een afspraak voor een onderhoudsbeurt maak je heel gemakkelijk online.