Skoda_Octavia_Vakantiecheck_kinderen_mobiel

2 juli 2023

Met deze 10 tips wordt je autovakantie met kinderen een feestje

Als je autovakantie voor de deur staat, kun je vast niet wachten om op pad te gaan. Alhoewel? Met kleine kinderen op de achterbank kan de reis naar je vakantiebestemming weleens een lange zit worden. Met de volgende 10 tips komen jij en je kinderen hoe dan ook relaxed aan. 

16-9josefaautoskodakaroqandcoldwaterhardening-h1-6e2e6961
Tip 1: neem je tijd

Alles begint met een goede planning. Leg de paspoorten en reisdocumenten klaar, zorg dat koffers en tassen ruim voor vertrek gepakt zijn, neem de tijd om je Škoda goed in te laden en doe de laatste boodschappen niet op het laatste moment. En zorg voor voldoende nachtrust. Als je relaxt aan de reis begint, zijn je kinderen ook rustig.

Tip 2: schiet niet in de stress

Het is net als met je huwelijksdag. Ook die hoeft niet perfect te zijn. Schiet dus niet in de stress als een file opdoemt, er een wegomleiding op je route is of het wegrestaurant wegens gebrek aan personeel gesloten blijkt. Tel tot tien en blijf kalm. Dan merken je kinderen vast niks.

Tip 3: leren navigeren

Geef de kinderen hun eigen routekaart. Vertel regelmatig waar je op dat moment rijdt en laat ze het aangeven op de kaart. En ze weten vast naar welke bestemming de reis gaat, maar hoe kom je daar? Vergelijk hun route met de route die het navigatiesysteem van je Škoda aangeeft en kijk in hoeverre die verschilt. En denk aan de nieuwste update voor je Škoda navigatie.

Tip 4: rijd in de nacht

Jij kent je kinderen het best, maar de meesten kunnen prima slapen in de auto, vooral ’s nachts. Het is dan bovendien rustiger op de weg en het wordt minder warm in de auto. De airco hoeft niet op volle toeren te draaien en dat scheelt brandstof. Voor jou als bestuurder is het wellicht wat vermoeiender, dus plan op je eerste vakantiedag niet allerlei activiteiten maar bouw een moment van rust in.

Tip 5: surprise, surprise

Natuurlijk neem je wat te snoepen mee. Vertel alleen niet wat je meeneemt. Dan blijft het een verrassing voor de kinderen zodra je die goedgevulde boodschappentas tevoorschijn haalt. En neem nieuw speelgoed mee. Verstop dit in een van de vele opbergruimtes van je Škoda en laat je kinderen ernaar zoeken tijdens een plaspauze. Inspiratie vind je in de Škoda-webshop.

Tip 6: stop regelmatig

Stop om de twee à drie uur. Ga vervolgens niet alleen in een wegrestaurant zitten, maar strek de benen. Laat je kinderen even spelen zodat ze hun energie kwijt kunnen. Veel parkeerplaatsen langs de snelweg hebben een speelplaats. Dat geeft jou ook een beetje rust.

Tip 7: zorg voor vermaak

Als kinderen verveeld zijn, gaan ze vaak klieren. Probeer ze daarom zoveel mogelijk bezig te houden. Een tekenfilmpje op de smartphone doet het altijd goed, maar wil je juist in de vakantie niet minder schermtijd? Leer bijvoorbeeld alvast de taal van je vakantieland. Of ga auto’s in een bepaalde kleur tellen. Een klassieker als ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ is ook altijd raak.

Tip 8: voorkom wagenziekte

Wordt je kleine snel misselijk? Verstop dat boek dan maar in de bagageruimte van je Škoda, want lezen in de auto kan leiden tot misselijkheid. Probeer afremmen en optrekken zoveel mogelijk te vermijden, want ook dit werkt wagenziekte in de hand. Bovendien bespaar je dan brandstof. Gaat de route over bochtige bergwegen? Dan is het slim als de kinderen geen lege maag hebben. Maar een te volle is ook niet goed. Zorg voor een licht verteerbaar hapje voordat je de bergen induikt.

karoqpanorama
Tip 9: neem een panoramadak

Omdat je volgende auto natuurlijk weer een Škoda wordt: laat hem uitrusten met een glazen panoramadak. Vooral tijdens lange autoritten is het genieten geblazen voor de kids op de achterbank. Ze zien van alles aan zich voorbijtrekken: fascinerende wolkenluchten, maar ook de majestueuze bergtoppen van de Alpen. Is je Škoda er al mee uitgerust? Dan bof je en kun je al deze autovakantie profiteren.

Tip 10: bezoek de Škoda-webshop

In de Škoda-webshop vind je allerlei handige oplossingen voor de bagageruimte van je Škoda. Zoals bagagenetten, dubbelzijdige kofferbakmatten, een multifunctionele box en een hoedenplanknet voor de Škoda Karoq. Een opgeruimde bagageruimte zorgt voor een opgeruimd humeur. En met de volgende pech onderweg-artikelen ga je ook nog eens geruststellend op reis. Fijne vakantie!