scalamontecarlo Hero mobiel

1 maart 2024

Nieuwe Scala en Kamiq debuteren in Nederland

De nieuwe Škoda Scala en Kamiq zijn in Nederland gearriveerd. Beide vallen ze op door hun nieuwe design, een verder uitgebreide standaard (veiligheids)uitrusting, efficiënte aandrijflijnen en aantrekkelijke prijzen. De nieuwe Scala is nu te rijden vanaf € 26.490*, de Kamiq is er vanaf € 28.490*.

Bij een eerste kennismaking met de nieuwe Scala valt direct op dat het design is geïnspireerd op dat van de Vision RS Concept. Vlakke LED-koplampen, scherp getekende bumpers en air curtains dragen bij aan de dynamische uitstraling. Dat neemt niet weg dat de vijfdeurs hatchback volop ruimte biedt: er is plaats voor vijf en de bagageruimte heeft een inhoud van 467 liter.

Scala aan keuzes

Elke nieuwe Scala heeft standaard een digitaal dashboard (20,3 cm) en een groot infotainmentscherm. Er is keuze uit vier uitvoeringen: Essence, Selection, Business Edition en Monte Carlo. De Scala Essence heeft een 1.0 Greentech turbo-benzinemotor met 70 kW/95 pk. De andere modellen maken gebruik van de 85 kW/115 pk sterke versie. Bovenin zijn ze optioneel leverbaar met de comfortabele en dynamische 7-traps automatische DSG-transmissie met dubbele koppeling. De Scala Monte Carlo, het sportieve topmodel valt ook op door een zeer complete uitrusting waarbij onder meer TOP LED Matrix-verlichting, Full LED-achterlichten, 17 inch lichtmetalen velgen, sportstoelen en de grote (25,4 cm) Virtual Cockpit zijn inbegrepen. De nieuwe Scala is er vanaf € 26.490* en is nu in Nederland te rijden.

Stoer en robuust: de nieuwe Kamiq

Dat geldt evenzeer voor de nieuwe Kamiq. Door de rechtopstaande grille, de gesplitste koplampen (standaard met LED-technologie) oogt de ruime en veelzijdige stads-SUV met de aangenaam hoge zit nog krachtiger dan voorheen. 

Met Essence-, Selection-, Business Edition- en Monte Carlo-uitvoeringen is de opbouw van de Kamiq-range gelijk aan die van de Scala. Alle modellen worden geleverd met de 1.0 Greentech turbo-benzinemotor met een vermogen van 85 kW/115 pk. Afgezien van de Kamiq Essence zijn alle modellen optioneel leverbaar met de 7-traps automatische DSG-transmissie. Elke Kamiq beschikt standaard over Front Assist met voetgangersmonitoring, Lane Assist en maximaal 9 airbags. Ook binnen de Kamiq-reeks is de sportieve Monte Carlo het aantrekkelijke topmodel. Alle bij de Scala Monte Carlo genoemde elementen zijn daarbij inbegrepen. 

De nieuwe Kamiq is er in Essence-uitvoering vanaf € 28.490* en als onweerstaanbare Monte Carlo vanaf € 33.990*

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie skoda.nl.