superbphevcombi1. hero mobiel

18 april 2024

Nieuwe Superb Combi plug-in hybride First Edition: tot maar liefst 133 km aan elektrische range

Škoda breidt het Superb-gamma uit met de krachtige en efficiënte plug-in hybrideversies van de Combi. Hun indrukwekkende elektrische range tot maar liefst 133 kilometer** is in veel gevallen ruim voldoende voor de dagelijkse ritten. De Superb Combi plug-in hybridemodellen zijn in eerste instantie leverbaar in de exclusieve en gelimiteerd beschikbare First Edition-uitvoering. Die is nu te bestellen vanaf € 46.990*.

De nieuwe Superb Combi is verder gegroeid in zijn rol als topmodel binnen het Škoda-gamma. Hij heeft een nog strakker en gestroomlijnder design (Cw-waarde vanaf 0,23), biedt nog meer ruimte en comfort en heeft de nieuwste veiligheidsvoorzieningen aan boord.

Nieuwste generatie PHEV-technologie

De nieuwe Superb Combi plug-in hybride krijgt state-of-the-art plug-in hybridetechnologie mee. Highlights in de geavanceerde aandrijflijn zijn de 1.5 TSI turbo-benzinemotor, een elektromotor, de 6-traps automatische DSG-transmissie én een nieuwe lithium-ion batterij met een capaciteit van 25,7 kWh, die een elektrische actieradius tot maar liefst 133 km** mogelijk maakt. Veel van de dagelijkse ritten zijn uit te voeren zonder gebruik van benzine. De batterij is snel te laden met 50kW – het opladen van 10 tot 80% duurt daarmee zo’n 2,5 uur. Ook (thuis) laden met 11 kW is mogelijk. Het systeemvermogen van 150 kW/204 pk staat samen met het maximale koppel van 350 Nm bovendien garant voor krachtige prestaties.

Limited edition, ongelimiteerde luxe

De Superb Combi plug-in hybride wordt in eerste instantie leverbaar als zeer luxe First Edition-uitvoering, waarbij 17 inch lichtmetalen velgen en LED-koplampen en -achterlichten de blikvangers zijn. In het interieur gaan luxe en gebruiksgemak naadloos samen. Kessy Go maakt starten met de sleutel op zak mogelijk, daarnaast zijn smartphones draadloos te verbinden. De automatische airconditioning (drie zones) zorgt altijd voor een optimaal interieurklimaat. De LED-interieurverlichting draagt bij aan de prettige sfeer en donker getinte ramen achter zorgen voor maximale privacy. Met de adaptieve cruise control kan de Superb Combi First Edition automatisch een veilige afstand tot een voorligger aanhouden.

De Superb Combi plug-in hybride First Edition is er vanaf € 46.990*. Hij is nu online samen te stellen in de configurator op skoda.nl en staat vanaf deze zomer bij De Waal Autogroep. De Hatchback plug-in hybride-versie volgt op een later moment.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage, legeskosten en eventuele beheerbijdrage. Zie voor verkoopinformatie skoda.nl.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag. Werkelijke laadtijden kunnen afwijken door het gebruik van andere laadpunten en de capaciteit van het gebruikte laadpunt.

Bekijk onze voorraad Škoda Superb