Skoda_Fabia_oranje_header_mobiel

31 juli 2023

Op dit gebied is de Škoda Fabia de nieuwe Superb te slim af

Met 28 Simply Clever-functies is de volledig nieuwe Škoda Superb een wonder in gebruiksgemak. Maar wat moet de huidige Škoda Fabia dan wel niet zijn? Die telt maar liefst 43 Simply Clever-oplossingen!

Škoda legt de laatste hand aan de fonkelnieuwe Škoda Superb. Het nieuwe model wordt begin november als Hatchback en Combi onthuld. Voor het eerst is er een versie met mild-hybridetechnologie. En met de plug-in hybridemodellen kun je ruim 100 kilometer elektrisch afleggen.

skoda-simply-clever-door-umbrella-1-609229-763629-2

Tja, aan zoveel keuzevrijheid kan de Škoda Fabia niet aan tippen. Maar als het gaat om het aantal Simply Clever-functies kan de Fabia zijn veel grotere en ruimere broer prima bijbenen. Sterker nog: de Fabia is Simply Clever in de overtreffende trap!

Echte klassiekers

Het aantal Simply Clever-oplossingen van de Fabia overtreft die van de nieuwe Superb. Daartoe behoren echte Škoda-klassiekers zoals de ijskrabber in het tankklepje, waarmee je ook het profiel van de banden kunt meten. ook de welbekende paraplu in het portier van de bestuurder vind je terug in de Fabia.

Minder bekend en nieuw voor de Fabia, is de flexibele opbergruimte die aan de zijkant van de bagageruimte is bevestigd. Trek hem uit en je hebt opeens extra plek voor het opbergen van je spulletjes. Ook uitvouwbaar is de beschermingsmat die de laadrand van je kofferbak tegen krassen behoedt.

Zonder knoeien

In de rugleuning van de voorstoelen van de Fabia kun je in handige vakken je smartphone opbergen. Die vakken heeft de nieuwe Superb ook. Een ander slimmigheidje dat werkt bij Škoda-modellen van alle formaten, is het opbergnet ónder de hoedenplank. Dat is ideaal voor het opbergen van jassen. En net bij de nieuwe Superb is het bijvullen van de ruitensproeiertank kinderspel, want zodra je de slimme dop opent, verandert hij in een trechter. 

beschermingsmatfabia
Riante bagageruimte

Zo zie je maar: de Fabia is dan wel het meest compacte Škoda-model van nu, hij is in ieder geval net zo slim als de nieuwe, grotere Superb. En al is de bagageruimte van 380 liter logischerwijze niet zo groot als die van de nieuwe Superb Combi (690 liter, 30 liter meer dan eerst), als je de achterbank neerklapt, heb je opeens een riante 1190 liter tot je beschikking.

Voor zo’n riante Fabia hoef je geen riante portemonnee te hebben. Met Škoda Private Lease stap je tijdelijk al vanaf 349 euro per maand in. De prijzen van de nieuwe Superb volgen later.

Volgende week nog een Škoda Fabia rijden? Bekijk onze voorraad.