skoda fabia

6 augustus 2021

Super Simply Clever: de nieuwe Škoda FABIA

Met maar liefst 43 slimme oplossingen die elke rit makkelijker maken, tilt de nieuwe FABIA Simply Clever naar een nieuw level. In de FABIA debuteren vijf (optionele) nieuwe Simply Clever functies terwijl acht oplossingen afkomstig zijn uit grotere modellen van het merk. Zo is de nieuwe FABIA er nu met een flexibele opbergruimte, handige houders voor pennen en cards én een paraplu in de passagiersdeur.

Veel Simply Clever-details van Škoda zijn uitgegroeid tot klassiekers. Zoals bijvoorbeeld de ijskrabber met bandenprofielmeter in het afdekklepje van de tankopening, een handige clip in de A-stijl voor bijvoorbeeld parkeertickets of de welbekende paraplu in de bestuurdersdeur.

Nieuwe Simply Clever-functies

In de FABIA debuteren vijf nieuwe oplossingen die het leven onderweg makkelijker maken. Zo is er de flexibele opbergruimte. Deze is plaatsbesparend bevestigd aan het zijpaneel van de bagageruimte. Door hem uit te trekken, ontstaat een ruimte waarin spullen keurig op hun plaats blijven. Ook nieuw is de uitneembare bekerhouder tussen de voorstoelen. In de middenconsole is een pen makkelijk terug te vinden dankzij de elastische houder en een handige clip houdt cards netjes op hun plaats. De passagiers achterin kunnen kleine items opbergen in een praktische box die tussen de middenconsole en de achterbank is te plaatsen en voor het grote glazen panoramadak is nu een afneembare zonwering leverbaar. Eenmaal opgevouwen is deze onder de afdekking van de bagageruimte op te bergen.

De doorstroom van Simply Clever

Diverse Simply Clever-oplossingen uit grotere Škoda-modellen stromen door naar de FABIA. Zo is het compacte model er nu ook met een flexibel en afneembaar opbergcompartiment onder de afdekking van de bagageruimte. Dit is zeer geschikt voor bijvoorbeeld jassen. Net als in de OCTAVIA en de ENYAQ iV kunnen de passagiers achterin smartphones opbergen in vakjes, die zich in de rugleuning van de voorstoelen bevinden.

skoda fabia

Voor maximaal laadvermogen en transportgemak is de rugleuning van de passagiersstoel neerklapbaar. Om het interieur van de FABIA opgeruimd te houden, bevinden zich in het dashboardkastje houders voor munten en cards. Diverse FABIA-modellen beschikken over een in de achteruitkijkspiegel geïntegreerde USB-C-poort. Zo is een dashcam eenvoudig aan te sluiten. Super handig: de leesverlichting achterin is ook door de bestuurder in te schakelen en smartphones zijn draadloos op te laden in de Phone Box. Omdat gebruiksgemak ook in de kleinste details zit, is er de uitvouwbare dorpelbeschermer voor de bagageruimte. Deze voorkomt bij het in- en uitladen krassen op het lakwerk. De geïntegreerde reflectors maken het in-/uitladen tijdens schemering of in het donker ook nog eens veiliger.

De nieuwe Škoda FABIA wordt in november op de markt verwacht.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.