Headerafbeelding ENYAQ iV COUPÉ

24 februari 2022

Škoda ENYAQ COUPÉ iV nu te bestellen in RS-uitvoering

Al snel na de onthulling van de Škoda ENYAQ COUPÉ iV brengt het Tsjechische merk als snel de sportieve RS-uitvoering op de markt. Het eerste volledig elektrische RS-model is vanaf nu te bestellen bij De Waal Autogroep vanaf € 58990. De ENYAQ COUPÉ RS iV kent niet alleen een zeer sportieve uitstraling, maar presteert ook nog eens boven verwachting. Dit komt mede door systeemvermogen van 220 kW en de vierwielaandrijving via twee elektromotoren op de voor- en achteras. 

Getint glas en aflopende daklijn

De aflopende daklijn is kenmerkend voor de SUV-Coupé. Het wordt helemaal indrukwekkend wanneer het dak een panorama dak betreft. Combineer dat met getinte aflopende ramen en het krijgt een sportieve en elegante look. De RS-uitvoering is zelfs nog gestroomlijnder dan de  ENYAQ COUPÉ iV.

Verder zijn er nog typische RS-accenten. Denk daarbij aan een verlaagd onderstel, carrosserie-elementen in het zwart uitgevoerd. en 20" lichtmetalen velgen.

Vierwielaangedreven elektromotoren

Zowel aan de voor- als achteras bevindt zich een elektromotoren en is daarmee vierwielaangedreven. Het systeemvermogen bedraagt liefst 220 kW (299 pk) en het maximale koppel 460 Nm. De acceleratie van 0-100 km/u vergt slechts 6,5 seconden, terwijl de topsnelheid is begrensd op 180 km/u. Met deze krachtige aandrijflijn is de ENYAQ COUPÉ RS iV geschikt om aanhangers met een gewicht van maximaal 1.200 kg te trekken.

Het accupakket met 82 kWh heeft een actieradius van 505 kilometer (WLTP). Met de 135Kw-snellaadmogelijkheid is het accupakket in circa 36 minuten van 10%-80% te laden.

Vooruitstrevend design

U bent het inmiddels van Škoda gewend, maar ook de ENYAQ COUPÉ iV RS kent een zeer vooruitstrevend interieur met een 5,3" digitale cockpit en 13" grote infotainmentsysteem. De achteruitrijcamera en parkeersensoren voor en achter maken parkeren nog eenvoudiger en zelfs aan ruimte geen gebruik in de ENYAQ COUPÉ RS. De bagageruimte biedt ruimte voor 570 liter. Verder is het design van het interieur optioneel te veranderen. Standaard is de ENYAQ COUPÉ iV RS voorzien van een Lounge-interieur, maar u kunt kiezen uit zeven andere design selections.