Skoda KAROQ

8 november 2021

Škoda KAROQ: steunpilaar binnen het gamma

Sinds zijn introductie in het voorjaar van 2017 heeft de Škoda KAROQ een aanzienlijke bijdrage geleverd aan het succes van de autofabrikant uit Tsjechië. Naast zijn grote broer, de KODIAQ, heeft deze compacte SUV klanten en automagazines over de hele wereld voor zich gewonnen en speelde hij een sleutelrol in de ontwikkeling van Škoda. Sinds 2017 zijn er meer dan 500.000 exemplaren van de KAROQ van de band gerold. Het model was in 2020 en in de eerste helft van dit jaar de bestverkochte SUV van Škoda en was na de OCTAVIA het meest populaire model van het merk in het algemeen. De vernieuwde Škoda KAROQ beleeft op 30 november zijn wereldpremière tijdens een digitale mediapresentatie.

“Met zijn royale hoeveelheid ruimte en slimme Škoda-oplossingen heeft de KAROQ onze klanten vanaf het begin weten te boeien,” verklaart Martin Jahn, Škoda-bestuurslid voor sales en marketing. Hij was het afgelopen jaar en de eerste helft van 2021 ons populairste SUV-model, wat het belang ervan binnen onze range illustreert. Ik ben ervan overtuigd dat we met de vernieuwde versie van de KAROQ voortbouwen op dit succesverhaal en nieuwe klanten naar het merk gaan trekken.”

Design wordt typisch Škoda

De vernieuwde KAROQ volgt dezelfde designstijl als de KODIAQ, inclusief kristallijn-elementen, dynamische vormen en scherp getrokken lijnen. Zijn compacte afmetingen maken van de KAROQ de perfecte auto voor stedelijke omgevingen, terwijl de offroad-modus, de grote bodemvrijheid en de optionele vierwielaandrijving ervoor zorgen dat hij ook buiten de gebaande paden zijn mannetje staat. Met zijn uitzonderlijke ruimte en grote bagageruimte is dit de ideale auto voor gezinnen en klanten die hechten aan lifestyle. Optionele VarioFlex-stoelen achterin zijn slechts één van de vele Simply Clever-functies van de KAROQ. Hij biedt ook superieure actieve en passieve veiligheid, talrijke assistentiesystemen, nog meer comfort en een schat aan geavanceerde connectiviteitsfuncties. De KAROQ is momenteel beschikbaar in zestig landen over de hele wereld. Škoda produceert het model in Tsjechië en Slowakije, maar ook in Rusland en China.

KAROQ is beste compacte SUV

Naast zijn grote populariteit bij klanten staat de Škoda KAROQ zeer hoog aangeschreven bij de internationale automedia, zoals blijkt uit de goedgevulde prijzenkast met onderscheidingen die de KAROQ sinds zijn debuut in 2017 heeft vergaard. In het eerste verkoopjaar werd de KAROQ geprezen door de meest vooraanstaande automagazines van Duitsland. Auto Bild kende hem bijvoorbeeld ‘Het Gouden Stuurwiel’ toe als de beste compacte SUV, terwijl Auto Motor und Sport hem de ‘AUTONIS’-prijs gaf voor het beste nieuwe ontwerp voor een compacte SUV. De KAROQ won in 2017, 2018 en 2019 ook de ‘Auto Trophy’ van Auto Zeitung als de beste import-SUV in de prijsklasse tot 25.000 euro. De titel ‘beste importauto’ in de categorie voor compacte SUV's en terreinwagens kenden de lezers van Auto Motor und Sport hem toe. Ook in thuisland Tsjechië, in Griekenland, Bulgarije, Rusland en in het Verenigd Koninkrijk behaalde de Škoda KAROQ prestigieuze awards.

Skoda KAROQ

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.