kodiaq paint shop hero mobiel

7 maart 2024

Škoda Kodiaq in de lakstraat: handjes in de lucht

Altijd al eens een autofabriek willen bezoeken? In een nieuwe videoserie laat Škoda van minuut tot minuut zien hoe de nieuwe Škoda Kodiaq gebouwd wordt. In deze video zie je wat er in de lakstraat gebeurt. Een opmerking vooraf: de robotarmen zien er enger uit dan ze in het echt zijn.

De video’s geven je een goed beeld van hoe de Kodiaq in de Škoda-fabriek in Mladá Boleslav geproduceerd wordt, vanaf het prille begin tot het moment waarop de auto de fabriekshal verlaat. Het eerste wat in de lakstraat gedaan wordt, is het ontvetten van de carrosserie. Als je thuis de keukenkastjes gaat verven, moet je dat immers ook doen.

Škoda Kodiaq in bad

Zodra het ontvetten achter de rug is, gaat de Škoda Kodiaq in bad. Hier krijgt de carrosserie een beschermende laag waardoor roest er geen vat op krijgt. Hierna begint het daadwerkelijke lakken van de auto. Eerst wordt een grondlaag aangebracht, ook wel primer genaamd.

Buitenaardse wezens

Nadat de grondlaag gedroogd en gecontroleerd is, krijgt de Kodiaq zijn uiteindelijke kleur. Dit wordt aangebracht door de robotarmen die je in de video ziet. Ze lijken een beetje op buitenaardse wezens die jou van top tot teen inspecteren wanneer je hun domein binnenkomt, maar ze zijn juist alleraardigst en spuiten de Kodiaq in de door jou gewenste kleur.

De Kodiaq in de video krijgt de metallickleur Bronx Gold. Dit is de kleur waarmee Škoda zijn nieuwste SUV introduceert. Je kunt ook kiezen voor Velvet Red of Race Blue. Als je wat minder wilt opvallen, zijn de carrosseriekleuren Black Magic en Graphite Grey een uitstekende keuze. Wist je trouwens dat Black Magic de populairste kleur uit het Škoda-palet is?

Škoda Kodiaq: 9 carrosseriekleuren, 4 interieurstijlen

Het maakt de robotarmen in de lakstraat niet uit welke kleur je kiest; ze lakken de carrosserie in elk van de 9 carrosseriekleuren waarin de Škoda Kodiaq leverbaar is. Op skoda.nl bekijk je de Kodiaq in alle kleuren en bepaal je na het nodige wikken en wegen welke kleur jouw favoriet is. Hier kun je ook de 4 interieurstijlen ervaren: Suite Cognac, Suite Black, Lounge en Loft.

Bekijk onze voorraad Škoda's