header_skodafabia_montecarlo

20 juni 2022

Škoda presenteert sportieve FABIA Monte Carlo-uitvoering

Wanneer men aan Monte Carlo denkt, gaan de gedachte al snel uit naar de hoofdstad van Monaco. Echter geldt dat niet bij Škoda. Het Tsjechische merk onthult wederom een Monte Carlo-uitvoering van de nieuwe Škoda FABIA. Deze Monte Carlo-uitvoering is de meest sportieve uitvoering van de FABIA. Voorzien van sportstoelen, 3-spaaks sportstuur en lichtmetalen velgen.

Het Monte Carlo-label is niet geheel onbekend bij Škoda. In 2011 werd de eerste Škoda FABIA Monte Carlo onthuld en daarop volgende verschillende versies van onder andere CITIGO, YETI, RAPID, SCALA en de KAMIQ. Hiervan kwam niet elke versie in Nederland, maar deze Monte Carlo-versie van de FABIA komt zo snel mogelijk richting Nederland.

Design van de FABIA Monte Carlo

Aan de buitenkant van de FABIA Monte Carlo siert de strakke lijnen in combinatie met metallic lak. Verder kent deze speciale uitvoering donker getinte ramen, lichtmetalen velgen en zwart accenten in onder andere de grille en spoiler. Op de zijkant van de auto vindt men een Monte Carlo-badge zitten. Bijzonder aan de lichtmetalen velgen is de zwarte kleur, net als de verschillende exterieur-accenten aan de auto.

 

Interieur van de FABIA Monte Carlo

Het interieur van de Monte Carlo-editie is voorzien van speciale sportstoelen met een geïntegreerde hoofdsteun. In de schetsen en foto's van het design komen duidelijk de kleuren rood, grijs en zwart bij elkaar. Zo krijgt het interieur een extra sportieve uitstraling. Verder kent de FABIA Monte Carlo ook een aantal luxe opties. Zo beschikt de FABIA over automatische airconditioning, parkeersensoren en Driving Mode Select. Optioneel is de FABIA nog verder uit te rusten met een Virtual Cockpit.

Vermogen van de FABIA Monte Carlo

De Škoda FABIA Monte Carlo wordt leverbaar met twee vermogensvarianten, de 95pk handgeschakelde vijfversnellingsbak (vanafprijs van € 25.190) en de 110pk  automatische zeventraps DSG-transmissie (vanafprijs van € 27.690). De Škoda FABIA Monte Carlo staat vanaf augustus 2022 bij De Waal in de showroom, maar is vanaf heden al te bestellen.