Škoda Tour de France

20 augustus 2020

Škoda voor de 17e maal hoofdpartner van de Tour de France

Škoda ondersteunt de Tour de France dit jaar (29 augustus – 20 september 2020) voor de 17e keer op rij als officieel hoofdpartner. Het merk stelt meer dan 250 voertuigen ter beschikking voor de organisatie en wedstrijdleiding, waaronder de rode ‘commandowagen’ van Christian Prudhomme. De Tourbaas volgt en leidt de Tour de France vanuit een Škoda SUPERB iV met plug-in hybride-aandrijving. Bovendien sponsort Škoda opnieuw de groene trui voor de beste sprinter en houdt, als partner van de officiële Tour de France-app, wielerfans op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de koers.

Alain Favey, verantwoordelijk voor sales en marketing bij Škoda AUTO: “Onze hechte band met de wielersport en onze jarenlange nauwe samenwerking met Tour de France-organisator A.S.O. zijn een integraal onderdeel van Škoda AUTO’s wereldwijde sportsponsoring. Dit evenement is voor ons de perfecte manier om ons merk en onze producten internationaal te presenteren. Maar ook om ons enthousiasme voor deze dynamische sport met miljoenen fans te delen.”

Škoda Tour de France
Plug-in hybride commandowagen

Als officiële autopartner levert Škoda dit jaar meer dan 250 auto’s. Naast de nieuwe OCTAVIA, de vierde generatie van de bestseller van het merk, en het SUPERB topmodel kunnen de organisatie en wedstrijdleiding gebruikmaken van de KODIAQ, KAROQ en KAMIQ. De SUPERB iV, Škoda’s eerste model met plug-in hybridetechnologie, fungeert als rode commandowagen van Tourbaas Christian Prudhomme. Vanuit deze wagen leidt hij de wedstrijd in goede banen. Daarbij kan hij terugvallen op de moderne en geavanceerde communicatietechnologie aan boord. Hij wordt voortdurend op de hoogte gehouden van ontwikkelingen in de koers en overziet de wedstrijd. Het glazen panoramadak van de rood gekleurde auto biedt altijd het beste overzicht over het peloton. Dat is handig, bijvoorbeeld kort voor de officiële start van een etappe.

21 Etappes, 180 wielrenners en 3.470 kilometer parcours

De Tour de France van dit jaar overbrugt een totale afstand van 3.470 kilometer. Bij de Grand Départ op 29 augustus stappen zo’n 180 renners in de Zuid-Franse kuststad Nice op de fiets. In drie weken tijd rijden ze 21 etappes. De route van de Tour de France leidt de renners door twaalf nieuwe steden en dorpen, waaronder Le Teil, Chauvigny en Mantes-la-Jolie. Eén van de hoogtepunten van de 107e editie van het evenement zijn de bergetappes. Het peloton doet de Alpen, Pyreneeën en Vogezen aan, evenals het Centraal Massief en de Jura. De profs krijgen bergen als de Grand Colombier, Col de la Lusette en Col de la Madeleine voor de kiezen. Op 20 september bereikt het peloton de finish op de Champs-Elysées in Parijs.

Als gevolg van COVID-19 wordt de Tour de France dit jaar later gehouden dan aanvankelijk gepland. Organisator A.S.O. en het trainingsplatform Zwift hebben als alternatief in juli, tijdens de oorspronkelijke Tourweken, wel een alternatief georganiseerd. Dit bestond uit zes virtuele Tour de France-etappes. Gedurende drie weekenden op rij namen de profs het virtueel tegen elkaar op. Aan drie van die wedstrijden namen ook amateurs deel. Škoda ondersteunde dit evenement digitaal.

Tour de France-app

Škoda voorziet de Tour de France niet alleen van een ruim wagenpark, maar is ook exclusief partner van de officiële Tour de France-app. Met behulp van deze applicatie zijn wielerfans altijd en overal op de hoogte van het laatste wedstrijdnieuws. Zij vinden in de app niet alleen de actuele klassementen, maar ook een live-ticker met real time GPS-tracking, rennersprofielen en nog veel meer. De gratis app is beschikbaar voor Android en iOS

TourVoordeelOok dit jaar lanceert Škoda in Nederland weer diverse acties rondom de Tour de France. Zo zijn er opnieuw aantrekkelijke TourVoordeel-aanbiedingen op alle Škoda-modellen.

Škoda met een sterke traditie in de fietswereld

Škoda heeft al sinds de oprichting een sterke band met fietsen. In 1895, 125 jaar geleden, richtten Václav Laurin en Václav Klement een fietsenfabriek op in Mladá Boleslav (Bohemen). Daarmee legden zij het fundament onder Škoda AUTO zoals dat vandaag de dag bekend is. Tegenwoordig is de Tsjechische autofabrikant op vele niveaus betrokken als drijvende kracht achter de wielersport. Behalve de Tour de France en Ronde van Spanje (Vuelta) ondersteunt Škoda andere internationale wielerwedstrijden en tal van (inter)nationale sportevenementen die populair zijn. Fietsen en fietsaccessoires maken zijn een integraal onderdeel van het uitgebreide productgamma van Škoda.

Škoda Tour de France

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.