Vernieuwde Skoda Octavia hero mobiel

8 april 2024

Škoda start productie vernieuwde Octavia

Škoda is gestart met de productie van de vernieuwde Octavia. De opgefriste vierde generatie van Škoda's bestseller heeft onder andere een nieuw ontworpen grille, nieuwe LED-matrixkoplampen en een spraakassistent waarin ChatGPT is geïntegreerd. De vernieuwde Octavia is inmiddels al te bestellen als Combi First Edition (vanaf € 35.990*) en staat medio juli bij De Waal Autogroep.

De vernieuwde Octavia is te herkennen aan de grotendeels herontworpen voor- en achterzijde en de slankere, meer dynamische look. Optioneel zijn er LED-matrixkoplampen verkrijgbaar, waarmee de Octavia functionaliteit met stijl combineert. In het interieur hebben kopers de keuze uit vier uitrustingsniveaus en negen Design Selection-uitrustingen, die allemaal duurzame componenten bevatten. Zo zijn er altijd gerecyclede stoffen toegepast en is optioneel duurzaam behandeld leder beschikbaar.

76-skoda-octavia-dfd93436

Simply Clever

In lijn met Škoda‘s Simply Clever-filosofie biedt de nieuwe Octavia handige functies, zoals een centrale opbergbox achterin, ontworpen voor het gemakkelijk opbergen van tassen, flessen en bekers. Zelfs de kleinste details zijn doordacht, met een ijskrabber in de tankklep en een optionele paraplu in de voordeur, beide vervaardigd uit innovatieve materialen.

Het comfort van AI

Op technologisch vlak beschikt het infotainmentsysteem van de vernieuwde Octavia nu standaard over een 10 inch display. Om de rijervaring verder te verbeteren, is de AI-chatbot ChatGPT nu standaard geïntegreerd in het Laura spraakassistent-systeem, waarmee de traditionele spraakfuncties aanzienlijk verder worden uitgebreid. Een reeks geavanceerde hulpsystemen, waaronder botsingsvermijdingsassistent, afslagassistent en uitstapwaarschuwing, zijn standaard aanwezig om de veiligheid en het gemak voor alle inzittenden verder te verbeteren. 

12-skoda-octavia-combi-4c0ee766

In de vernieuwde Škoda Octavia debuteert de krachtige en efficiënte 1.5 TSI turbo-benzinemotor met 85 kW/115 pk aan vermogen en mild-hybridetechnologie. Om het comfort naar een nog hoger niveau te tillen, is deze motor desgewenst te koppelen aan de geavanceerde automatische DSG-transmissie van Škoda. Deze 1.5 TSI vervangt de 1.0 TSI uit het vorige model en biedt niet alleen meer vermogen, maar is ook schoner en zuiniger. Later wordt de vernieuwde Octavia ook leverbaar met een 1.5 TSI turbo-benzinemotor met 110 kW/150 pk.

07-skoda-octavia-combi-1358298c

Speciaal voor Nederland: Octavia Combi First Edition

Inmiddels is de vernieuwde Octavia in Nederland al te bestellen, als Octavia Combi First Edition, met een rijke uitrusting en een comfortabele en luxe rijervaring. Deze tijdelijke introductieversie is bijvoorbeeld uitgerust met een 10 inch infotainmentsysteem met Wireless Smartlink (Apple Carplay & Android Auto), een handige achteruitrijcamera, luxe achterlichten met dynamische richtingaanwijzers, LED-koplampen en parkeersensoren voor en achter. Optioneel zijn upgrades verkrijgbaar, zoals het nieuwe 13 inch infotainmentsysteem, LED-matrixkoplampen en geavanceerde assistentiesystemen als Travel Assist met lane change assist en adaptive cruise control.

De vernieuwde Octavia staat vanaf medio juli bij De Waal Autogroep.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie Skoda.nl.