Header Skoda KAROQ

30 november 2021

Wereldpremière Škoda KAROQ: vernieuwd design en technologie

Vier jaar geleden bracht Škoda de KAROQ op de markt. De compacte SUV werd geïntroduceerd als 'kleine broer van de KODIAQ' en was belangrijk in het SUV-offensief van het Tsjechische merk. De Škoda KAROQ werd internationaal zelfs het op één na best verkochte model van Škoda. Vandaag werd het populaire model in een gloednieuw jasje gestoken met grote visuele en technologische upgrades. De vernieuwde KAROQ wordt in de lente van 2022 verwacht in onze showrooms.

Breed en sportief exterieur

In de eerste schetsen en videobeelden van de KAROQ viel direct de robuustere voorzijde in het oog. De grille van de vernieuwe KAROQ is in de lengte gekrompen, maar wel breder dan bij zijn voorganger. Ook de tweede grille aan de onderzijde en de diffuser aan de achterkant zijn breder van formaat om de sportieve en stoere look van de KAROQ te accentueren. 

Geheel nieuw aan de compacte SUV zijn de Matrix LED-verlichting aan de voor- en achterzijde. De LED-verlichting aan de voorkant sluit, net als bij de OCTAVIA en ENYAQ, perfect aan op de grille. De achterlichten zijn compacter geworden dan voorheen en zijn leverbaar met dynamische knipperlichten. 

Aerodynamische SUV

Ook de strakke lijnen aan de zijkant van de auto zijn verder geaccentueerd en duidelijker zichtbaar. Daarnaast krijgt de populaire KAROQ bij zijn facelift een langere achterspoiler. Beide designvernieuwingen dragen bij aan de vernieuwde stoere look van de KAROQ, maar zorgt er ook voor dat de KAROQ één van de meest aerodynamische SUV's in zijn segment is.

Standaard met Virtual Cockpit

Bij het eerste aanzicht van het interieur valt direct de enorme ruimte voor de berijder en inzittenden op, maar wanneer u verder inzoomt op de technologie ziet u al snel de innovatieve on-board systemen. De vernieuwde Škoda KAROQ wordt standaard geleverd met Virtual Cockpit en infotainmentsysteem met bijbehorende functionaliteiten zoals navigatie of stemassistent. Het infotainmentsysteem is te koppelen aan verschillende apps om nieuwsitems, weersverwachting of Google-kalender weer te geven. Natuurlijk is KAROQ ook te koppelen met Apple CarPlay en Android Auto.

Digital Cockpit KAROQ

Ecologisch interieur

In het interieur is er ook nagedacht over de ecologische voetprint van de vernieuwde KAROQ. De KAROQ is namelijk leverbaar met het Eco-pakket. Bij de (stoel)bekleding wordt gebruikgemaakt van gerecyclede, teruggewonnen of vegan-materialen. Het interieur is verder afgewerkt met LED-sfeerverlichting en biedt maar liefst 588 liter aan bagageliter (uit te breiden naar 1605 liter bij neergeklapte achterbank).

Veilige rijassistentiesystemen

Aan assistentiesystemen is er geen gebrek in de Škoda KAROQ. Standaard kent de compacte SUV Front Assist en City Emergency Braking. Optioneel is de KAROQ onder andere uit te rusten met Lane Assist, Side Assist en Predictive Cruise Control om u zo veilig mogelijk de weg op te sturen. Parkeren wordt ook een stuk makkelijker in de KAROQ. Hierbij helpen systemen als Park Assist, Manoeuvre Assist en Area View om de omgeving te scannen op mogelijke obstakels om feilloos uw auto in te parkeren. 

EVO-motoren

De KAROQ wordt geleverd met twee efficiënte EVO-motoren. Startend met de 1.0 TSI in combi met de een handgeschakelde 6-versnellingsbak. Gevolgd door de 1.5 TSI met cilinderuitschakeling, naar keus met handgeschakelde zesbak of de automatische zeventraps DSG-transmissie.

KAROQ SPORTLINE

De KAROQ SPORTLINE was één van de meest populaire uitvoeringen bij de vorige KAROQ. Vandaar dat ook de vernieuwde KAROQ leverbaar wordt in de SPORTLINE-uitvoering. Deze sportieve variant kent 20" velgen en een zwarte details in het design, zoals de grille of de zwarte raamomlijsting. De SPORTLINE is exclusief leverbaar met een 2.0 TSI motor met DSG-automaat en vierwielaandrijving.