kodiaqplug-inhybride hero mobiel

27 april 2024

Weten hoe ruim de Kodiaq is zonder in te stappen

De nieuwe Škoda Kodiaq staat nog maar nét bij De Waal Autogroep. Wie nog geen tijd heeft gehad om de auto te bekijken en in te stappen, maar toch wil weten hoe indrukwekkend ruim Škoda’s nieuwste SUV is, moet vooral doorlezen.  

Verschillende autojournalisten hebben de nieuwe Kodiaq al kunnen ervaren. Omdat het testen van auto’s hun dagelijks werk is, weten ze precies waar ze op moeten letten. De eerste reviews van de nieuwe Kodiaq staan inmiddels online. Zo weet jij of de ruime SUV iets voor jou is.  

Compliment aan designers 

Bij Auto Review maakt het ruime interieur veel indruk: “De hoeveelheid binnenruimte is overweldigend. Je zit op de tweede zitrij heel riant, met ruim voldoende plek voor je benen, knieën en hoofd.”  

Het magazine geeft tevens een compliment aan de designers van de Škoda Kodiaq: “Het knappe is dat de Kodiaq er ondanks de enorme hoeveelheid ruimte niet reusachtig of lomp uitziet.” 

Lees het volledig verslag van Auto Review   

Bizar ruim 

Autoweek maakte een videoverslag. De beenruimte op de tweede zitrij noemt het weekblad “bizar ruim” en de afwerking “erg netjes”. Dat de plug-in hybride Kodiaq met 50 kW kan snelladen, is volgens Autoweek “niet uniek, maar zelfs bij premiummerken bepaald nog geen vanzelfsprekendheid”. 

Over de prijs van de Kodiaq zegt Autoweek: “De vanafprijs van krap 45.000 euro is extreem concurrerend in tijden dat dure B-segmenters al ver over de 30.000 euro heen gaan.” 

Bekijk het videoverslag van Autoweek

Ruimtekanon 

Tot slot Autovisie. Ook dit autoblad is getuige van de titel boven het videoverslag onder de indruk van de binnenruimte. “De Kodiaq is een echt ruimtekanon”, zegt de journalist in kwestie terwijl de achterklep automatisch opent. “Met de tweede zitrij op zijn plek heb je 910 liter tot je beschikking, 75 liter meer dan voorheen.”  

Bekijk het videoverslag van Autovisie 

Bekijk onze voorraad Škoda Kodiaq