header

17 november 2022

Zo kun je de ENYAQ COUPÉ RS iV thuis prima verantwoorden

Je kunt de Škoda ENYAQ COUPÉ RS iV nu proefrijden bij de Škoda-dealer. Dat je dit sportieve topmodel direct mee naar huis wilt nemen, begrijpen wij volledig. Maar hoe leg je dat uit aan gezinsleden die verwachten dat je met een praktische Škoda komt voorrijden?

Vooral in de kleuren Mamba Green, Phoenix Orange, Velvet Red en Race Blue ziet de Škoda ENYAQ COUPÉ RS iV er allesbehalve doorsnee uit. Maar het goede nieuws is dat het sportieve topmodel zijn afkomst desondanks niet verloochent en net zo praktisch is als bijvoorbeeld een Škoda OCTAVIA COMBI. Dus verdwijnen die opgetrokken wenkbrauwen van je praktisch ingestelde Zaterdagfamilie al snel wanneer je komt voorrijden met een Škoda ENYAQ COUPÉ RS iV. Ook al is hij uitgevoerd in Race Blue en heeft hij gitzwarte 20-inch velgen en een verlichte grille (Crystal Face) met niet minder dan 131 leds.

Krachtigste ENYAQ COUPÉ iV

Met 299 pk is de RS de krachtigste Škoda ENYAQ COUPÉ iV uit het aanbod. Vanuit stilstand zit je in slechts 6,5 seconden op 100 km/h. En dankzij het verlaagde sportonderstel (15 mm vóór en 10 mm achter) ervaar je als bestuurder extra rijdynamiek. Tegelijkertijd is de volledig elektrische Škoda superpraktisch met bijvoorbeeld een WLTP-actieradius van meer dan 500 kilometer op een volle acculading. Dat is ruim voldoende om je sportieve kinderen op een zaterdag naar hun uitwedstrijd te brengen, ongeacht waar die is in Nederland.

Opladen is zo gepiept

De sportuitrusting kun je met gemak kwijt in de 570 liter grote bagageruimte. Sterker: het hele team kan zijn sportkleding kwijt, want met de achterbank neergeklapt past er 1.700 liter in. Ook al rijd je naar de verste uithoek van het land, de uitwedstrijd hoeft niet langer te duren dan een halfuur. In die relatief korte tijd kun je bij een snellaadstation de batterij van de Škoda ENYAQ COUPÉ RS iV opladen van 10 naar 80 procent, waarna de thuisreis kan beginnen, hopelijk met de winst op zak. Onderweg is het een geruststellende gedachte dat de elektrische SUV tot de veiligste auto’s op de weg behoort, met topscores in de veiligheidstests van Euro NCAP.

Simply Clever én Simply Beautiful

Eenmaal thuis heb je het hele gezin overtuigd dat de ENYAQ COUPÉ RS iV net zo praktisch is als elke andere Škoda, ongeacht zijn flitsende design. En ook deze Škoda is Simply Clever met een parkeertickethouder bij de A-stijl, een uitneembare ledlamp in de kofferbak en een ijskrabber in de achterklep. Simply Clever én Simply Beautiful, de Škoda ENYAQ COUPÉ RS iV biedt het allebei! Hadden we al gezegd dat-ie nu in de showroom staat?