Volkswagen e-Crafter SEBA hero mobiel

Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA)

Als ondernemer ben je wellicht op zoek naar manieren om je wagenpark te verduurzamen. Er kan weer SEBA aangevraagd worden. Je kan dit aanvragen wanneer je een nieuwe, volledig uitstootvrije bedrijfsauto koop of financial leaset. Bij Operational Lease kan de leasemaatschappij SEBA aanvragen voor je. In dit artikel lees je wat de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) inhoud en wanneer je in aanmerking komt voor deze financiële steun.

Subsidiebedrag en berekening

Eén van de belangrijkste voordelen van SEBA is de hoogte van de subsidie die bedrijven kunnen ontvangen. De subsidie kan oplopen tot wel € 5.000 per elektrische bedrijfsauto. Voor grote ondernemingen bedraagt de subsidie 7% van de netto catalogusprijs bij voertuigcategorie N1. Dit bedrag is exclusief btw en inclusief bpm en eventuele fabrikant- of importeursopties die zijn aangebracht vóór de kentekenregistratie. Voor voertuigen in categorie N2 met een maximaal gewicht van 4.250 kilogram geldt eveneens een subsidie van 7%, maar dan berekend over de verkoopprijs zonder btw.

ID.Buzz IMS (1)

Verschillende subsidiepercentages

Middelgrote ondernemingen ontvangen een iets hoger subsidiepercentage van 10%, terwijl kleine onderneming en non-profitinstellingen het meest profiteren met een subsidiepercentage van 12%. Deze differentiatie in subsidiepercentages zorgt ervoor dat bedrijven van verschillende groottes gelijke kansen hebben om te investeren in elektrische mobiliteit.

Hoe groot is jouw onderneming?

GrootteAantal werknemersén jaaromzetén/óf jaarbalans
KleinMinder dan 50Hoogstens € 10 miljoenKleiner of gelijk aan € 10 miljoen
MiddelgrootMinder dan 250Hoogstens € 50 miljoenKleiner of gelijk aan € 43 miljoen
GrootMeer dan 250Meer dan € 50 miljoenMeer dan € 43 miljoen

Belangrijke aandachtspunten bij aanvraag

Bij het aanvragen van SEBA-subsidie is het belangrijk om aandacht te besteden aan enkele cruciale details. Zo wordt de subsidie berekend op basis van de netto catalogusprijs van de elektrische bedrijfsauto, waarbij specifieke voertuigcategorieën en gewichten een rol spelen in de hoogte van het subsidiebedrag. Het is daarom essentieel om bij de aanvraag nauwkeurige informatie te verstrekken om het maximale voordeel te behalen.

Onze voorraad elektrische bedrijfswagens