Volkswagen e-crafter

4 november 2020

Volkswagen e-Crafter nu ook als pick-up en kipper

De elektrisch aangedreven Volkswagen e-Crafter is er nu ook als pick-up. Daarbij is er keuze uit drie configuraties: een versie met vaste open laadbak, een kipper en een veegvuil-kipper. Daarmee staat de e-Crafter Pick-up aan de basis van duurzame maatwerkoplossingen voor bijvoorbeeld gemeentediensten, hoveniers en sociale werkplaatsen.

De elektrische aandrijflijn van de e-Crafter Pick-up is dezelfde als die van de gesloten bestelwagen. De e-Crafter Pick-up rijdt daarom comfortabel, fluisterstil en geheel emissievrij. Die combinatie van factoren maakt hem uitermate geschikt voor gebruik in de stad. En dankzij de actieradius en de mogelijkheid tot snelladen (45 minuten volstaan voor het tot 80% laden van de accu) kan het werk altijd door gaan.

Maatwerk

De e-Crafter Pick-up is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld hoveniers en plantsoenendiensten: de inwendige afmetingen van de laadbak zijn 3,26 x 2,04 meter. De e-Crafter Pick-up heeft een laadvermogen van circa 820 kg, dat van de Kipper bedraagt 740 kg. Neerklapbare zijborden van geanodiseerd aluminium dragen bij aan maximaal gebruiksgemak en handige sjorogen (DIN EN 12640) maken het eenvoudig om ladingen stevig en veilig vast te zetten. Door de beschikbaarheid van opties als een palenrek, touwhaken, een opklapbare opstap en een bezemkast is de e-Crafter Pick-up tot in detail te configureren voor elke inzet.

Goedgekeurd door Volkswagen

De ombouw tot e-Crafter Pick-up wordt gerealiseerd in samenwerking met Veth Automotive. De ombouw tot pick-up en kipper is goedgekeurd door fabrikant Volkswagen Nutzfahrzeuge. Dat betekent dat de e-Crafter Pick-up voldoet aan alle door Volkswagen Nutzfahrzeuge gestelde hoge kwaliteits- en veiligheidseisen én dat alle garanties ook na ombouw van kracht zijn en blijven.

De ombouw van de e-Crafter kost € 13.330* voor de Pick-up en €14.950* voor de Kipper.

Ondernemers die een e-Crafter Pick-up of Kipper inzetten, kunnen naast alle wettelijke subsidies en milieuaftrekvoordelen rekenen op nog eens een extra duurzaamheidpremie van € 6.750 van Volkswagen Bedrijfswagens.

Meer informatie over de e-Crafter Pick-up is hier te vinden. Meer informatie over de Kipper vind je hier.

Specialist in bedrijfswagens op maat

De e-Crafter Pick-up is één van de vele bedrijfswagens op maat die Volkswagen levert. Door de gespecialiseerde dienstverlening in de Volkswagen Bedrijfswagens Centra en een uitgebreid netwerk van op- en ombouwpartners, levert Volkswagen Bedrijfswagens een uitgebreid programma van bedrijfswagens op maat. Bekijk hier alle maatwerkoplossingen.