Volkswagen ID.3

16 september 2020

De eerste ID.3 is de weg op!

We zijn gestart met de afleveringen van de elektrische ID.3! Mevrouw Van Rooden, van Hero Nederland, was onze eerste klant aan wie we de Volkswagen ID.3 mochten afleveren. In samenwerking met Autolease Midden Nederland verzorgden wij deze volledig elektrische Volkswagen.

Onze verkoopadviseur Bram Limburg had de eer om onze eerste klant blij te maken met de Volkswagen ID.3. Mevrouw Van Rooden ging akkoord met de lease offerte van de Volkswagen ID.3 voordat ze de auto in het echt had gezien. De leasespecialisten van leasemaatschappij Autolease Midden Nederland hielpen haar met een goede keuze maken. Het was wat spannend, zoals mevrouw zelf zei, maar de Volkswagen ID.3 is mooier dan ze verwacht. Wij wensen haar veel veilige kilometers toe!

De marktintroductie van de ID.3 is voor Volkswagen net zo’n belangrijke mijlpaal als de komst van de Kever en de Golf dat in het verre verleden waren. Via de website van Volkswagen was de ID.3 vorig jaar al te reserveren en sinds medio juli is het model ook daadwerkelijk te bestellen bij de Nederlandse dealers. Nu is voor Volkswagen het moment aangebroken om de vele duizenden bestelde Nederlandse ID.3’s aan de klanten te gaan uitleveren.

Treinen vol ID.3’s

Het vervoer van de elektrische Volkswagens van de fabriek in Zwickau naar Pon in Leusden is een indrukwekkend staaltje logistiek, waarbij treinen de hoofdrol spelen. De enorme treinen van 560 meter lang elk vervoeren 216 ID.3’s. De eerste treinen arriveerden de afgelopen weken op station Amersfoort Centraal. Vanuit dit station worden de auto’s via de ‘Pon-lijn’ naar de losplaats in het nabij gelegen Leusden gebracht om op korte termijn aan klanten te worden afgeleverd.