Volkswagen ID.3

Ontdek de ID.3

Volkswagen ID.3

Gewoon een Volkswagen. Maar nu elektrisch. 

Kopen vanaf
€ 33490
Private lease vanaf
€ 439 p.m.
Bijtelling
12%

100% elektrische Volkswagen ID.3

Een echte Volkswagen, en dan 100% elektrisch. Met natuurlijk het comfort, het vertrouwen en het gebruiksgemak wat u gewend bent van Volkswagen. Daar hoort een goede actieradius en een scherpe vanaf prijs bij. U stapt in de Volkswagen ID.3 vanaf € 33490 en dan heeft u een actieradius tot 550 kilometer.

Optimale aerodynamica met de ID.3

Volledig elektrisch betekent automatisch ook een uitstekende aerodynamica. De Volkswagen ID.3 heeft gestroomlijnde looks en is standaard al voorzien van 18” velgen. Natuurlijk kunt u voor een maatje of twee meer kiezen. Dan maakt u de ID.3 naast aerodynamisch ook sportief. De koplampen van deze volledig elektrische auto mag u gerust iconisch noemen. Het is alsof de ID.3 u aankijkt; het zijn net ogen, inclusief pupillen. De IQ.Light koplampen passen zich automatisch aan, zodat u altijd perfect zicht heeft.

Ruimtelijk interieur

De Volkswagen ID.3 heeft de binnenruimte van de Passat. Dus ook al heeft u een passagier van 2.00 meter, u kunt hem prima op de achterbank laten zitten. Doordat de ID.3 niet een klassieke aandrijfas heeft, kan een vijfde passagier ook comfortabel meerijden. In het midden van de bodem op de achterbank zit namelijk geen dikke tunnel voor de aandrijfstang.

De ID.3 ís de toekomst. En dat ziet u ook in het interieur. Het is compleet anders dan bijvoorbeeld een Volkswagen Golf en tegelijkertijd is het heel herkenbaar en vertrouwd Volkswagen.

Assistentiesystemen voor een veilige rit

Volkswagen vindt veiligheid heel belangrijk en dat ziet u terug in de ID.3. De standaard uitrusting heeft al tal van assistentiesystemen die uw rit veiliger maken met de extra’s opties wordt het nóg beter. Standaard heeft de ID.3 bijvoorbeeld adaptive cruise control, lane assist en front assist. En u kunt voor assistenten kiezen zoals Augmented Reality Head-Up Display, Travel Assist en LED Matrix IQ.Light.

Elektromotoren

U kunt bij de Volkswagen ID.3 uit verschillende accupakketten kiezen. We hebben ze hieronder opgesomd.

349 km actieradius

45kWh, 100kw, 150pk 

Wanneer u kiest voor dit accupakket, accelereert u van 0-100km/u in 8,9 seconden. Aardig rap dus! De WLTP actieradius bedraagt 349 kilometer. In de praktijk zit dit tussen de 250 en 350 kilometer. Wanneer u uw ID.3 bij een snellader oplaadt, is deze in een halfuur van 5% tot 80% opgeladen. Het verbruik ligt op de 15,0 kWh/100km.

426 km actieradius

58kWh, 107kw, 145pk

Dit accupakket zorgt ervoor dat u in 8,5 seconden naar de 100 sprint. In zo’n 35 minuten is de accu bij een snellader opgeladen van 5% tot 80%. Met deze ID.3 kunt u volgens de WLTP 426 kilometer rijden en in de praktijk ligt dit tussen de 300 en 420 kilometer. Het gemiddelde verbruik is 15,4 kWh/ 100km.

426 km actieradius

58kWh, 150kw, 204pk

Deze Volkswagen ID.3 kan opladen van 5% tot 80% in slechts 22%. En ook het optrekken van 0 – 100km/u gaat heel rap. Dat doe de ID.3 in slechts 7,3 seconden. De WLTP actieradius bedraagt 426 kilometer.

553 km actieradius

77kWh, 150kw, 204pk

Wanneer u kiest voor een ID.3 met dit accupakket, heeft u een WLTP actieradius tot 553 kilometer. In de praktijk zit dit tussen de 390 en 550 kilometer. Het gemiddelde verbruik bedraagt 15,8kWh per 100 kilometer, u sprint in 7,9 seconden van 0-100km/u en in 38 minuten is de ID.3 met een snellader opgeladen tot 80%. 

De uitvoeringen

U kunt uw ID.3 volledig naar wens samenstellen. Een gewenst accupakket met een luxe en technische snufjes naar smaak. 

Thumbnail_YT-volkswagenid3-mobiel
Volkswagen ID.4

Stapt u liever in een elektrische SUV?

De ID.4 combineert moeiteloos de ruimte en het comfort van een SUV met het duurzame karakter van een elektrische auto. Technische snufjes, vernieuwend design: het ontbreekt u aan niets in de ID.4.

Volkswagen acties

Bekijk de lopende acties.

DSG-automaat actie
DSG-automaat actie

Geen soepelere rit dan eentje in een Volkswagen met DSG. Al zeggen we het zelf. De slimme DSG-automaat schakelt zó ongemerkt en moeiteloos, dat je niet eens doorhebt dat je van versnelling bent gewisseld.

Inruilvoordeel Volkswagen
Inruilvoordeel

Ruilt u uw oude auto in voor een nieuwe Volkswagen? Dan krijgt u bovenop de inruilwaarde van uw auto tijdelijk extra veel inruilvoordeel. 

Volkswagen Business-modellen Acties
De Business-modellen van Volkswagen

Speciaal voor alle zakelijke rijders heeft Volkswagen de Business- en Business R-uitvoeringen samengesteld. Ze bieden alle opties die u als zakelijke rijder wenst en zijn extra scherp geprijsd.

Private lease voordeel Volkswagen
Private lease voordeel

Met Private Lease rijdt u voor een vast, all-inclusive maandbedrag in uw Volkswagen. Wegenbelasting, verzekeringen of APK: het is allemaal inbegrepen.

Volkswagen nieuws

Altijd op de hoogte van het laatste Volkswagen nieuws.

Over-the-AIr update
13 september 2021
Over-the-Air updates voor alle Volkswagen ID.-modellen gestart

Volkswagen maakt vanaf vandaag regelmatige software-updates via mobiele data-overdracht beschikbaar voor alle ID.-modellen.

Volkswagen ID.Life
7 september 2021
Elektrisch rijden voor de jonge generatie: ID. LIFE

Volkswagen versnelt opnieuw zijn elektrificatie-offensief en maakt duurzame mobiliteit voor nog meer mensen bereikbaar.

productie accucellen
16 september 2021
Volkswagen opent nieuw lab voor ontwikkeling en productie accucellen

Volkswagen Group Components heeft in Salzgitter (Duitsland) één van de meest moderne laboratoria voor celonderzoek en -ontwikkeling in Europa geopend. 

ID.5 GTX
9 augustus 2021
Onthulling Volkswagen ID.5 GTX op 7 september 2021 in München

De Volkswagen ID.5 GTX beleeft op 7 september zijn internationale showdebuut als productierijpe, licht gecamoufleerde concept car op de IAA in München.

Brochures en prijslijsten

Alles over uw nieuwe Volkswagen.