Passat variant hero mobiel

19 december 2023

De nieuwe Passat hybride: nu te bestellen vanaf € 48.990

De nieuwe Volkswagen Passat is per direct te bestellen. De negende generatie van het succesnummer is nog ruimer, veelzijdiger en comfortabeler dan zijn voorganger en krijgt louter geëlektrificeerde motoren. De eTSI mild-hybridemodellen bijten het spits af. Ook loopt de nieuwe Passat voorop met nieuwe technologieën als Dynamic Chassis Control Pro voor een nog beter weggedrag, ergoActive stoelen die het comfort naar een nóg hoger niveau tillen en een nieuw infotainmentsysteem. De nieuwe Passat staat nu bij De Waal Autogroep in de showroom. Prijzen beginnen bij € 48.990.

4G0A7862

Dankzij zijn fraaie proporties maakt de nieuwe Passat een uitgebalanceerde indruk. Scherp getekende LED-koplampen zijn standaard. IQ. Light LED Matrix-verlichting met een doorlopende lichtstrip in de grille is optioneel. De onderling verbonden LED-achterlichten vallen op door de 3D-lichtsignatuur. De goede stroomlijn van de Passat komt tot uiting in de Cw-waarde van slechts 0,25. 

Nog ruimer en comfortabeler

Ten opzichte van zijn voorganger biedt de nieuwe Passat nog meer ruimte en comfort. Zo groeide de inhoud van de bagageruimte tot 690 liter (+40 l). Daarmee is de Passat zelfs ruimer dan de premium stationwagens uit de hogere middenklasse. Dankzij de 5 cm langere wielbasis is er nu nog meer beenruimte, met name achterin. Met de slimme, elektrisch verstelbare en met leder beklede ergoActive voorstoelen krijgt het comfort bovendien een extra boost. Afhankelijk van de uitvoering beschikken deze stoelen over ventilatie-, verwarmings- en massagefuncties.

Verder valt de premium interieurafwerking op. De nieuwe Passat heeft daarnaast een digitale cockpit en een compleet nieuw infotainmentsysteem (MIB 4) dat met een eenvoudige menustructuur en spraakbediening voor maximaal bedieningsgemak staat. Het nieuwe scherm meet tot wel 15 inch. Het optionele head-up display projecteert belangrijke informatie in de voorruit.

Vier smaken, voor iedereen de juiste Passat

Volkswagen levert de Passat in vier compleet uitgeruste uitvoeringen, met ruimte voor verdere personalisatie met behulp van de optielijst. Het basismodel beschikt al over lichtmetalen velgen ‘Bari’, het Ready to Discover multimediasysteem met 32,8 cm touchdisplay, automatische airconditioning (2 zones), smartphone-integratie, Park Distance Control en een achteruitrijcamera. De Business-uitvoering gaat qua looks, luxe en comfort een stap verder met onder andere 17 inch lichtmetalen velgen ‘Bologna’, ArtVelours bekleding, ergoActive comfortstoelen met massagefunctie, Park Assist, navigatiesysteem Discover Media, telefoonvoorbereiding Plus inclusief draadloos laden en een chromen dakreling.

De Passat Elegance Business heeft alle luxe van de Business-uitvoering plus specifieke 17 inch lichtmetalen velgen, IQ. Light LED Matrix, Keyless Acces, verwarmde ergoActive Sport-Comfort-stoelen en Easy Open, de elektrisch bediende achterklep met sensorgestuurde openingsfunctie. Het absolute topmodel is de Passat R-Line Business. Die vult de uitrusting van de Elegance Business aan met de sportieve looks van R-Line, 18 inch lichtmetalen velgen en verwarmde Top-Sport ergoActive stoelen. Dynamic Chassis Control Pro, dat bijdraagt aan een nog stabieler, wendbaarder en preciezer rijgedrag en tegelijk voor meer comfort, is standaard op de Passat R-Line Business eHybrid. 

Altijd geëlektrificeerd

De nieuwe Passat maakt gebruik van het MQB Evo-platform waarin veel hightech features worden gebundeld. Dit platform geeft ook alle ruimte aan elektrificatie. Zo start de nieuwe Passat met de 1.5 eTSI-motor (110 kW/150 pk), die voor maximale efficiency gebruiktmaakt van 48V mild-hybridetechnologie. In 2024 volgt tevens  eHybrid-aandrijflijn met plug-in hybridetechnologie, naar wens met 150 kW/204 pk of 200 kW/272 pk. De puur elektrische actieradius van deze eHybrid-modellen bedraagt zo’n 100 kilometer**. Elke Passat heeft standaard een automatische DSG-transmissie. 

De nieuwe Passat 1.5 eTSI is te bestellen vanaf € 48.990*, de Passat 1.5 eHybrid (Business) is vanaf maart te bestellen vanaf € 49.990. Elke Passat wordt standaard geleverd met 4 jaar garantie.