Volkswagen_Passat_Hero_Mobiel

Ontdek de Passat Variant

Volkswagen Passat Variant

Altijd ontspannen onderweg. 

Al 50 jaar vertrouwd en nu vernieuwd

De Passat is 50 jaar geworden en wat ziet hij er nog goed uit voor zijn leeftijd. De iconische stationwagen is getransformeerd tot een plug-in hybrid en is daarmee veelzijdiger dan ooit. Hij rijdt voortaan volledig elektrisch naar je werk, biedt premium comfort en heeft nog meer bagageruimte dan zijn voorgangers. Zakelijk of privé, in alles een echte Passat. In het voorjaar van 2024 maakt de Passat zijn intrede op de markt. 

Niet groter, wel grootser

Het vertrouwde en traditionele design is door Volkswagen in een modern jasje gestoken. Het ontwerp is meer dynamisch dan zijn voorganger en de afmetingen zijn op cruciale punten toegenomen. Zo meet de wielbasis 50 mm meer, wat geheel ten goede komt aan de beschikbare interieurruimte en brengt de buitenzijde meer in balans. Een toename van 150 mm brengt de totale wagenlengte op 4.917 mm en de breedte is toegenomen met 20 mm en komt uit op 1.852 mm. 

Gebruiksvriendelijk interieur

De vierde generatie van het MIB-infotainmentsysteem (MIB4) bestaat uit twee delen die een centraal geheel vormen. Kies je eigen interface als bestuurder en zorg dat de voor jou belangrijkste informatie in één oogopslag zichtbaar is. Het standaard 12,9" centrale scherm is optisch vrijstaand en is binnen handbereik te bedienen. Optioneel kan je kiezen voor een 15" scherm. De nieuwe, grafische elementen en vereenvoudigde menustructuur dragen bij aan een groot gebruiksgemak.

Net als bij de elektrische Volkswagen modellen, bedien je het schakelen nu via een stuurkolomschakelaar met een intuïtief bedieningsprincipe: de schakelen wordt naar voren in de 'D'-stand gedraaid en teruggedraaid naar 'R', terwijl de parkeerrem wordt geactiveerd door een knop aan de zijkant van de schakelaar. 

Volkswagen Passat 2023 (5)

Slimme ergoActive voorstoelen

Een optie in de nieuwe Passat zijn de nieuwe ergoActive-voorstoelen. Deze kunnen tot 14-voudig elektrisch versteld worden en beschikken over massage- en airconditioningfuncties. Stap dus nooit meer gebroken uit de auto! Tot de functies behoren viervoudige lendenverstelling en - afhankelijk van de uitrusting - een pneumatische 3-zone massagefunctie, aangevuld met een drukpuntmassagefunctie met tien afzonderlijke kamers in de rugleuningen. 

De ergoActive-voorstoelen zijn bekleed met hoogwaardig leer en voorzien van stoelverwarming en ventilatie. Naast de individuele instellingen kunnen de bestuurder en voorpassagier een automatische modus activeren: hier detecteren de temperatuur- en vochtsensoren van de stoelen de koel- en/of verwarmingsbehoefte en regelen ze het klimaat overeenkomstig.

Nieuwe aandrijflijn

De nieuwe Passat staat op het modulaire MQB-platform van Volkswagen. Doordat deze wordt gebruikt onder meerdere modellen, zijn de ontwikkelingskosten ervan laag. Dit zal je als klant ook merken aan de prijs. 

Volkswagen voorziet de nieuwe Passat optioneel van een nieuwe generatie adaptieve chassiscontrole (Dynamic Chassis Control Pro). Dit vertaalt zich in een stabieler, wendbaarder en preciezer rijgedrag. 

Volkswagen Passat 2023 (7)
Volkswagen_passat_closeup

Plug-in hybride of Mild-hybrid

Onder de motorkap is ook het één en ander aangepast. Je hebt nu keuze tussen twee volledig nieuwe plug-in hybride aandrijvingen (eHybrid) met een systeemvermogen van 204 of 272 pk. In combinatie met een nieuwe batterij van 19,7 kWh maken ze een elektrische actieradius mogelijk van wel 100 kilometer. Bovendien is snelladen ook een mogelijkheid met een vermogen van 50 kW. Gebruik de elektromotor en de nieuwe 1.5 TSI evo2 turbo benzinemotor gecombineerd en je komt wel 1.000 kilometer ver. 

Je hebt ook de optie om te kiezen voor een mild-hybride motor. Deze 1.5 eTSI 48V mild-hybride motor geeft je een vermogen van 150 pk. 

Liever een hoge instap?

Sterk, stoer en ruim als altijd. De nieuwe Tiguan laat een gestroomlijnd nieuw ontwerp zien en oogt krachtig zoals je gewend bent van de SUV. De nieuwe Tiguan wordt in het eerste kwartaal van 2024 verwacht.

Tiguan twee kleuren

Volkswagen acties

Bekijk de lopende acties.

Exterieur VW Taigo
Private lease de Taigo vanaf € 449 per maand

Bij De Waal Autogroep profiteert u van een extra scherp private leasetarief. Voor slechts € 449 per maand rijd je rond in de gloednieuwe Taigo.

Volkswagen Voordeel_hero_mobiel
Volkswagen Voordeel

Wil je een Volkswagen kopen, private leasen of zakelijk rijden? Er is voordeel voor iedereen! Bekijk snel hoeveel voordeel er voor jou in zit. 

De_Waal_Volkswagen_Herfst_Deals
Volkswagen Herfst Deals

Stap deze herfst met véél voordeel in een nieuwe Volkswagen. Profiteer van flinke inruilpremies of kies een aantrekkelijke financiering. Je rijdt direct weg!

Header mailing
Volkswagen up! = up!

Dit is de allerlaatste kans om voordelig in een nieuwe Volkswagen up! te stappen. Deze kleine Volkswagen verdwijnt namelijk uit het modellengamma. Profiteer nu het nog kan!

Volkswagen nieuws

Altijd op de hoogte van het laatste Volkswagen nieuws.

Vip preview (6)
1 december 2023
Volkswagen VIP Preview

De VIP Preview bij De Waal Autogroep in Tiel. Het was een groot succes: ruim 200 enthousiaste bezoekers, 4 gloednieuwe Volkswagen modellen en een ontzettend fijne sfeer. 

ID.7
30 november 2023
Volkswagen ID.7 nu in de showroom, vanaf € 59.990*

De ID.7, het topmodel binnen de elektrische ID.-range van Volkswagen, is nu te rijden bij De Waal. De limousine die lange reizen korter laat lijken, is er nog dit jaar in de luxe Pro Business-uitvoering.

Vernieuwde T-Cross (3)
29 november 2023
Extra karakter en luxe: vernieuwde T-Cross nu te bestellen

Volkswagen heeft het kleine broertje van de Touareg opgefrist. De T-Cross is uiterlijk verder aangescherpt, voelt nog comfortabeler én hij biedt standaard meer luxe dan ooit. De nieuwe T-Cross is vanaf vandaag te bestellen!

KNVB verlenging Volkswagen_hero_mobiel
20 november 2023
KNVB en Volkswagen blijven samen rijden

De KNVB en Volkswagen hebben hun samenwerking verlengd tot en met 2028. Sinds 2021 is Volkswagen samen met Volkswagen Bedrijfswagens de duurzame mobiliteitspartner van de KNVB.

Brochures en prijslijsten

Alles over uw nieuwe Volkswagen.