Volkswagen ID.4

10 september 2020

De Volkswagen ID.4 komt er aan!

Het duurt niet lang meer voor de Volkswagen ID.4 officieel wordt onthuld. Hier en daar zijn al wat beelden gelekt van deze volledig elektrische SUV van Volkswagen. Wij hebben de beelden verzameld en vertellen in dit artikel zoveel als we weten over het volgende succesnummer van Volkswagen.

De uitlevering van de Volkswagen ID.3 is nog niet écht op gang en wij beginnen alweer over de volgende in de Volkswagen ID serie. In 2017 onthulde Volkswagen de eerste schetsen van deze, toen nog, conceptauto. Onder de noemer ID. Crozz Concept maakte het Duitse merk ons warm voor deze elektrische SUV.

Officiële onthulling Volkswagen ID.4

Volkswagen belooft nu vóór het einde van september de officiële onthulling van de Volkswagen ID.4 te laten plaatsvinden. Deze ‘mid-size SUV’ verschijnt met vier verschillende versies qua motorvermogen. Een 109kW, 125kW, 129kW of 150kW aan vermogen wat afkomstig is van een elektromotor op de achteras. De ID.4 krijgt een 52 of 77 kWh accupakket, met een WLTP-actieradius van zo’n 350 kilometer en 520 kilometer.

Mid-size SUV

De Volkswagen ID.4 valt in het segment ‘mid-size SUV’ en is iets lager en ongeveer even breed als de Volkswagen Tiguan. Hij is wel zo’n tien centimeter langer, net zoals de wielbasis. Die afmetingen zijn ook goed te ervaren in het interieur. Er is veel ruimte, het is afgewerkt met duurzame materialen en het design is om door een ringetje te halen. De deurportieren hebben verzonken grepen voor een elektrische ontgrendelingen en bij het instappen merk je het gemak van de grote deuropeningen en de hoge zitpositie. Onder de achterklep gaat een kofferbakinhoud schuil van 543liter, zonder dat de rugleuningen van de achterbank zijn platgegooid!

Volkswagen verwacht de eerste exemplaren nog voor het einde van het jaar uit te leveren en wil in Europa meer exemplaren van de ID.4 verkopen dan van de ID.3. Vanaf de marktintroductie is direct de ID.4 1ST Max leverbaar, in een gelimiteerd aantal.