volkswagentiguan1 hero mobiel

20 maart 2024

Tiguan eHybrid met 129 km** elektrisch rijbereik

Sinds zijn introductie eind vorig jaar is de nieuwe Volkswagen Tiguan met veel enthousiasme ontvangen. De derde generatie van de SUV heeft zelfs al vóór zijn marktintroductie vele harten veroverd dankzij zijn praktische inzetbaarheid, stijlvolle design en geavanceerde functies. Vanaf nu is het mogelijk om die sterke punten van de nieuwe Tiguan zelf te ervaren, want hij staat inmiddels bij De Waal Autogroep voor een uitgebreide kennismaking, met een vanafprijs van € 46.990*. 

De nieuwe Tiguan is in alles een echte Volkswagen en toch is hij helemaal nieuw. Voor het elegante design zijn de ontwerpers geïnspireerd door de grotere Touareg, waardoor de Tiguan een zelfverzekerde indruk maakt. Die premium ontwerpfilosofie vertaalt zich ook door naar het interieur, waar hoogwaardige materialen en een uitstekende afwerking als eerste opvallen. Het dashboard, de deurpanelen en ook de zitplaatsen zijn strak vormgegeven met aandacht voor ergonomie. Aan boord zorgt de nieuwste versie van het MIB-infotainmentsysteem en het grote scherm voor een naadloze aansluiting op het digitale ecosysteem van de bestuurder met bijvoorbeeld geïntegreerde Spotify app. Natuurlijk is er op gebied van wegligging ook een flinke stap gemaakt. Dankzij het optionele adaptieve onderstel Dynamic Chassis Control Pro is het rijkarakter van de nieuwe Tiguan namelijk volledig naar wens en smaak aanpasbaar: van uiterst comfortabel en soepel tot dynamisch en sportief.

Hybride revolutie

De nieuwe Tiguan staat op het MQB Evo-platform van Volkswagen, waarmee veel hightech features worden gebundeld en gedeeld. Het platform is speciaal ontwikkeld om ruimte te bieden aan elektrificatie. Daarom is er bij elke uitvoering van de Tiguan sprake van een hybride aandrijflijn. Die start bij twee nieuwe 48V mild-hybride aandrijfopties, waarbij de brandstofmotor wordt ondersteund door een kleine elektromotor. Deze 1.5 eTSI levert 96 kW (130 pk) of 110 kW (150 pk) en combineert een hoge efficiëntie met krachtige prestaties. De eTSI-aandrijflijn is standaard gekoppeld aan de soepele 7-traps DSG-automaat van Volkswagen. 

volkswagentiguan3-3
volkswagentiguan4-3

Nu ook als eHybrid

Vanaf nu is de nieuwe Tiguan ook te bestellen als eHybrid plug-in hybride, in de Life Edition- en R-Line Business-uitvoeringen. Met een volledig elektrische actieradius tot wel 129 kilometer** en de mogelijkheid tot snelladen, biedt dit model een uitstekend alternatief voor dagelijks gebruik ten opzichte van volledig elektrische auto’s. De nieuwe Tiguan eHybrid is ook bijzonder krachtig: het vermogen bedraagt naar wens 150 kW/204 pk of zelfs 200 kW/272 pk. De dynamische, automatische 6-traps DSG-transmissie zorgt voor een soepele krachtoverbrenging naar de wielen. Met een indrukwekkend maximaal trekgewicht tot 2.000 kg is de Tiguan eHybrid perfect geschikt voor bestuurders met een hobby die een caravan of aanhanger vereist.

Standaard rijk uitgerust

De uitgebreide standaarduitrusting van de Tiguan is al zeer compleet en kan naar persoonlijke voorkeur verder worden aangepast via de optielijst. Er zijn drie uitvoeringen verkrijgbaar: Tiguan, Life Edition en R-Line Business. De basisvariant, simpelweg Tiguan geheten, start vanaf € 46.990* en is standaard al voorzien van functies als een Dodehoeksensor (Side Assist), Achteruitrijcamera, Zij-airbags achter, Digital Cockpit Pro, 17 inch lichtmetalen velgen en een indrukwekkend 12,9 inch multimediasysteem met App-Connect. 

volkswagentiguan2-4

Extra luxe begint bij de Life Edition vanaf € 49.990* (of € 50.990* als eHybrid). Die uitvoering biedt onder andere Discover-navigatie, Adaptive Cruise Control, een diefstalalarm, elektrisch bedienbare achterklep, getinte en geluidswerende zijruiten en achterruit, LED-koplampen en voegt een elegante chromen dakreling toe aan de standaarduitrusting. Op alle eHybrid uitvoeringen is daarnaast het adaptieve onderstel Dynamic Chassis Control Pro standaard.

De dynamische R-Line Business biedt een volledige upgrade met R-Line styling voor zowel het interieur als exterieur, inclusief sfeervolle Ambient Lighting en 20 inch lichtmetalen velgen en is met eHybrid-aandrijflijn al vanaf € 53.990*.

De nieuwe Volkswagen Tiguan is nu te rijden bij De Waal Autogroep. Elke nieuwe Tiguan wordt geleverd inclusief vier jaar garantie en gratis pechhulp in Europa.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

Bekijk onze voorraad Volkswagen Tiguan