Volkswagen ID.3 1ST

15 juli 2020

Volkswagen ID.3 1ST nu te bestellen bij De Waal Autogroep

Volkswagen heeft in Nederland de orderboeken geopend voor de elektrische ID.3 1ST. Na de Kever en de Golf markeert de lancering van de volledig elektrisch aangedreven ID.3 opnieuw een uniek hoofdstuk in de historie van Volkswagen. De eerste leveringen van de ID.3 1ST vinden begin september plaats.

De Volkswagen ID.3 is de eerste auto die in de basis als elektrisch voertuig is ontworpen op het revolutionaire MEB-platform. Met deze auto onderstreept Volkswagen de missie om elektrisch rijden voor iedereen bereikbaar te maken.

Volkswagen ID.3
Drie uitvoeringen van ID.3 1ST

De ‘limited edition’ ID.3 1ST heeft het grotere 58 kWh batterijpakket aan boord, goed voor een actieradius tot 424* kilometer volgens WLTP. De auto wordt aangedreven door een elektromotor op de achteras. De krachtbron levert 150 kW (204 pk) en een maximumkoppel van 310 Newtonmeter, waarmee de ID.3 via een enkele overbrenging in 7,3 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u accelereert. Rijplezier gegarandeerd! De ID.3 1ST is beschikbaar in drie concrete uitvoeringen die zijn afgestemd op specifieke klantengroepen. Aanvullend kunnen kopers zelf de lak- en interieurkleur bepalen voor zover beschikbaar.

De basisversie van de ID.3 1ST is verkrijgbaar vanaf € 37.990** en beschikt standaard over bijvoorbeeld 18 inch velgen, DAB+ digitale radio, een navigatiesysteem inclusief streaming & internet, Natural Voice Control, Lane Assist, Adaptive Cruise Control en parkeersensoren. Hij voorziet in een mogelijkheid tot snelladen bij 100 kW gelijkstroom (DC) of 11 kW wisselstroom (AC).

De ID.3 1ST Plus (€ 43.990**) voegt daar onder meer 19 inch velgen, IQ.LIGHT LED Matrix koplampen, Keyless entry en een achteruitrijcamera aan toe.

Het topmodel is de ID.3 1ST Max, die leverbaar wordt voor € 49.490**. Bovenop de ‘Plus’ beschikt de ‘1ST Max’ over luxe zaken als 20 inch velgen, een Augmented Reality Head-up Display (toont de route direct op de voorruit), een panoramadak, Ergo-Active stoelen, elektrisch verstelbaar, dodehoeksensor ‘Side Assist’, ‘Travel Assist’ en draadloos telefoon laden.

Later dit jaar worden ook de reguliere uitvoeringen van de ID.3 bestelbaar.

Tot 6 jaar onderhoud

Met de ID.3 maakt Volkswagen elektrisch rijden bereikbaar voor een groot publiek. Niet alleen met een aantrekkelijke aanschafprijs en lage fiscale bijtelling, maar ook met een speciaal voor Nederland ontwikkeld, uniek aanbod. De ID.3 wordt namelijk geleverd met tot 6 jaar onderhoud*** en APK-keuring bij de De Waal Autogroep.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

 * Het vermelde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

** Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn nog niet definitief en, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.

*** Buiten deze onderhoudsbeurten vallen slijtage