ID.3 Pro S

11 juni 2021

Volkswagen ID.3 Pro S: nieuw accupakket zorgt voor nog groter rijbereik

De populaire Volkswagen ID.3 is er nu ook met een nog groter, 77 kWh-accupakket. Met een actieradius tot liefst 553 kilometer** is hij zeer geschikt voor (zakelijke) rijders die grotere afstanden afleggen. Dankzij de snellaadmogelijkheid tot 125 kW is elke reis na een korte laadstop (circa 38 minuten van 5-80%) snel voort te zetten. De nieuwe ID.3 Pro S is er vanaf € 41.390*.

De nieuwe ID.3 Pro S staat niet alleen voor een ruime actieradius, maar dankzij de kracht van een 150 kW/204 pk sterke elektromotor ook voor veel rijplezier. Zo vergt de acceleratie van 0-100 km/u maar 7,9 seconden. Tussenstops om bij te laden verlopen al net zo snel. Bij een 125 kW snellaadpunt duurt het opladen van de accu van 5-80% circa 38 minuten.

Aangenaam reizen met ruimte en comfort

De ID.3 Pro S maakt reizen ook aangenaam met veel ruimte en comfort. Automatische airconditioning is standaard en dat geldt ook voor het Discover Pro navigatiesysteem (inclusief streaming & internet). Dit zorgt voor een efficiënte routegeleiding en geeft laadpunten op het uitgestippelde traject weer. Natuurlijk is de smartphone draadloos te koppelen én te laden. Typische Pro S kenmerken zijn 19 inch lichtmetalen velgen en het Style interieurpakket met luxe bekleding, een verwarmd stuur en sfeerverlichting (30 kleuren).

Accupakket voortaan als basis bij de configuratie

De keuze voor het accupakket staat voortaan aan de basis van het samenstellen van een ID.3. Daarmee is het samenstellen van een ID.3 op basis van eigen wens en smaak nu makkelijker dan ooit.

  • Stap 1 is de keuze voor het accupakket (45 kWh (349 km**), 58 kWh (426 km**) of 77 kWh (553 km**)) en in het geval van de Pro de keuze voor de elektromotor
  • In stap 2 wordt de kleur bepaald
  • Stap 3 biedt keuze uit de diverse velgopties
  • In de 4e stap kan het interieur worden samengesteld op basis van bekleding en afwerkingsmaterialen
  • Bij stap 5 – de laatste stap – kunnen kopers hun ID.3 verder personaliseren op basis van een brede keus aan optiepakketten en individuele opties op het gebied van bijvoorbeeld interieur, multimedia, comfort, design en sport.
De nieuwe configuratiestructuur. Modellen en hun basisprijzen:
  • ID.3 Pure (45 kWh accupakket; 110 kW/150 pk elektromotor): € 32.990*
  • ID.3 Pro (58 kWh accupakket; 107 kW/145 pk elektromotor): € 35.690*
  • ID.3 Pro (58 kWh accupakket; 150 kW/204 pk elektromotor): € 37.190*
  • ID.3 Pro S (77 kWh accupakket; 150 kW/204 pk elektromotor): € 41.390*

De Volkswagen ID.3 Pro S is per direct te bestellen bij De Waal Autogroep.

Elektrisch rijplezier

De ID.3 is sinds zijn marktintroductie direct uitgegroeid tot de beste verkochte elektrische auto van Nederland in 2020. Hij maakt elektrisch rijden bereikbaar én hij staat voor zorgeloos genieten ervan. Zo wordt elke ID.3 geleverd inclusief onderhoud en APK tot en met het vijfde jaar. Twee jaar volledige fabrieksgarantie en acht jaar garantie op de accu zijn eveneens inbegrepen. Het bijtellingstarief van slechts 12% (over de eerste € 40.000 van de catalogusprijs) is een extra bonus voor zakelijke rijders.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

*) Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.